30 Μαρ 2012

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στον ΦΩΚΑ



ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑ 20%. ΤΩΡΑ ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ. Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η εργοδοσία του πολυκαταστήματος ΦΩΚΑΣ, ανακοίνωσε και ήδη προχωρά στην επιβολή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις των μισθών 20%. Μάλιστα εκβιάζει με ψέματα πως αν δεν γίνει δεκτή η σύμβαση αυτόματα σημαίνει παραίτηση, δηλαδή πως ο εργαζόμενος θα βρεθεί στο δρόμο, χωρίς δουλειά. - Αυτό είναι παράνομο. – Δεν ισχύει.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

Ο ΦΩΚΑΣ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα, λειτουργεί πολυκαταστήματα στην Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της Αθήνας και όλη την Ελλάδα, έχει κατάστημα μέσα στο golden hall, κάνει εμπόριο επώνυμων μαρκών ένδυσης. Έχει λειτουργήσει ως μεγάλη επιχείρηση στο λιανικό εμπόριο, με τζίρο και κέρδη. Η απαξίωση και το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων δεν σημαίνουν πως η επιχείρηση φτωχαίνει, πως οι μέτοχοι της δεν έχουν καρπωθεί όλο τον πλούτο που έχει βγει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα, από τον ιδρώτα εκατοντάδων εργαζομένων.

ΜΗ ΘΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ.

Η μείωση του μισθού σου είναι κέρδος για τον εργοδότη. Όσο μειώνεται ο μισθός σου τόσο και ο εργοδότης θα σε πιέζει να κάνεις και άλλες παραχωρήσεις και δεν θα έχει τελειωμό. Φρένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας μπορούμε να βάλουμε μόνο αν οι εργαζόμενοι μέσα στον ΦΩΚΑ, ενωμένοι, σαν μια γροθιά, που με όχι, αν πάρουμε τώρα πίσω την υπογραφή μας από την άθλια ατομική σύμβαση που μας επέβαλε ο εργοδότης.

Στον αγώνα θα έχεις στο πλευρό σου στο κλαδικό σου σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ο σύλλογος είναι το δικό σου αποκούμπι. Μέσα από το σωματείο, αξιοποιώντας τη πείρα του, μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα μέτρα της εργοδοσίας. Έλα τώρα σε επαφή, γίνε μέλος. Πείσε τον συνάδελφο σου να οργανωθεί και αυτός, να κινητοποιηθεί τώρα.

Μην φοβηθείς. Μη σκύβεις το κεφάλι. Σκέψου πως έχει ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους σου, στην οικογένεια σου, στα παιδιά σου. Να μη τους παραδώσουμε καμένη γη, να ζουν με μισθούς ψίχουλα, μέσα στη φτώχεια.

Τώρα είναι η ώρα για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Σκέψου πως το αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας είναι γεμάτο με το δεύτερο μνημόνιο και τους νόμους που το συνοδεύουν. Πως τα κόμματα των επιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων και των εφοπλιστών, έχουν έτοιμα και άλλα σαρωτικά μέτρα εις βάρος σου. Η αντεργατική επιδρομή δεν θα έχει τέλος, αν δεν υψωθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, ικανό να σαρώσει τους αντεργατικούς νόμους. Αν δεν βάλουμε εμείς φρένο στην επίθεση μέσα στο κατάστημα. Είναι δική μας ευθύνη να τους σταματήσουμε, να παλέψουμε για όσα μας ανήκουν. Εμείς θα ακυρώσουμε στη πράξη τους νόμους τους μέσα στους τόπους δουλειάς. Αυτό κάνουν πράξη, εδώ και 150 μέρες, με απεργία, οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία.