5 Μαρ 2012

8 Μάρτη - Σύμβολο αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες


Η 8η Μάρτη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη του εργατικού και του γυναικείου κινήματος που εμπνέει και σήμερα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Παρά τα 155 χρόνια που μας χωρίζουν από την 8η Μάρτη 1857 και την ηρωική κινητοποίηση των υφαντριών της Νέας Υόρκης, που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους, η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί σύμβολο αγώνα που φωτίζει και τη σημερινή πάλη των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση.

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα, αυτοαπασχολούμενη, εργαζόμενη μητέρα, σήμερα η συγκυβέρνηση, τα κόμματα που τη στηρίζουν, η Ε.Ε. και η πλουτοκρατία υποβάλουν διαρκώς τις εργαζόμενες γυναίκες σε θυσίες, θυσίες που γίνονται στο βωμό της κερδοφορίας και που δεν έχουν τέλος, όσο το σύστημα της εκμετάλλευσης παραμένει.

Σήμερα η γυναίκα της εργατικής τάξης είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, στη μερική απασχόληση, στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία.

Μας σπρώχνουν στη φτώχια και την εξαθλίωση πετσοκόβοντας μισθούς, επιδόματα, κοινωνικές παροχές και συντάξεις.

Φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε γιατί πρέπει να ακριβοπληρώσουμε για εξετάσεις, φάρμακα, γιατρούς, νοσηλεία.

Μας απαγορεύουν να γίνουμε μητέρες γιατί η εργαζόμενη μητέρα ¨κοστίζει¨ στον εργοδότη και το κράτος ¨μας τιμωρεί¨ αφού μας κόβουν ακόμα και το επίδομα τοκετού.

Γυναίκες ξεσηκωθείτε

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η απάντηση μας πρέπει να είναι η οργανωμένη πάλη με το σωματείο μας, μέσα στο χώρο δουλειάς, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ δηλαδή την κοινωνική μας συμμαχία, στη γειτονιά μας με τις λαϊκές επιτροπές, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας .

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τις εμπορουπαλλήλισσες, τις νέες συναδέλφους, τις άνεργες του κλάδου, τις εργαζόμενες μητέρες την Κυριακή 11 Μαρτίου ώρα 10.30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε εκδήλωση με θέμα:


Η συμβολή της γυναίκας της εργατικής τάξης στην ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

ΤΟ Δ.Σ.