29 Μαρ 2012

Συναδέλφισσα, συνάδελφε


Μη δεχτείς την απλήρωτη ώρα δουλειάς, να δουλεύεις τσάμπα για τα κέρδη της εργοδοσίας του ΑΤΤΙΚΑ

Συνάδελφε, σκέψου τι σημαίνει, να έρχεσαι μια ώρα νωρίτερα από το ωράριο σου για να καθαρίζεις το κατάστημα, όπως σου ζητά να κάνεις η εταιρία. Είναι τάχα μια διευκόλυνση που σου ζητά σε μια περίοδο δύσκολη, λόγω κρίσης. Είναι μια παραχώρηση για να συμβάλεις και εσύ ώστε να ανταπεξέλθει στον οξυμένο ανταγωνισμό;

Συνάδελφε είναι 100% δουλεία, είναι σκλαβιά. Επιβάλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Είναι κατάφωρη αύξηση της εκμετάλλευσης μας, μάλιστα με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Αν περάσει η τσάμπα ώρα δουλειάς μέσα στο ΑΤΤΙΚΑ, έστω η μια ώρα, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για ακόμα χειρότερα μέτρα, για να μας πατήσουν στο λαιμό.

Η εταιρία, για να αυξήσει τη κερδοφορία της και τη περίοδο της ανάπτυξης, αλλά ακόμα περισσότερο τη περίοδο της κρίσης, θα σε πιέζει διαρκώς να δουλεύεις με αθλιότερες συνθήκες δουλειάς, με μισθό πείνας. Άλλωστε για να έχει κέρδη, για να μπορεί να πουλά τα εμπορεύματα της, πρέπει να εκμεταλλευτεί ακόμα πιο πολύ τη δουλειά σου. Χωρίς τους εργαζόμενους, τις πωλήτριες, τις ταμίες, δεν θα μπορούσε να λειτουργεί το μεγαθήριο του ΑΤΤΙΚΑ, δεν θα μπορούσε να πουληθεί ούτε ένα από τα χιλιάδες εμπορεύματα του.

Μη δεχτείς να δουλεύεις τσάμπα. Μη δεχτείς να καθαρίζεις, να ξεσκονίζεις, να μετακινείσαι από πόστο σε πόστο, από εταιρία σε εταιρία. Να γίνεσαι λάστιχο για να καλύπτεις 2 και 3 κενές θέσεις εργασίας, λόγω απολύσεων, για τη μείωση του « εργασιακού κόστους» της εταιρίας.

Συνάδελφε μπορείς να πεις όχι! Το κλαδικό σου σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, θα μπει μπροστά, δίπλα σου στον αγώνα. Μπορούμε να πούμε όχι, να εμπιστευτούμε τη δύναμη μας. Να πάρουμε την απόφαση ενωμένοι, σαν μια γροθιά, πως μπορούμε να ακυρώσουμε την απόφαση της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δείχνουν πως ο αγώνας σε εναντίωση με την εργοδοσία, η διεκδίκηση όσων έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, έχει αποτελέσματα.

Τώρα είναι η ώρα για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Σκέψου πως η επίθεση της εργοδοσίας θα συνεχιστεί, θα συνεχιστούν οι απολύσεις, θα συνεχίσει να υφίσταται η απλήρωτη εργασία. Ήδη στο πολυκατάστημα ΦΩΚΑΣ η εργοδοσία επιβάλει μείωση μισθών 20%. Σκέψου πως τα κόμματα των επιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων, βιομηχάνων και των εφοπλιστών, έχουν έτοιμα και άλλα σαρωτικά μέτρα εις βάρος σο, που υλοποιούνται στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία άμεσα και με την συμπαράσταση των εργοδοτικών σωματείων. Εργοδοτικό είναι και το επιχειρησιακό σωματείο ΑΤΤΙΚΑ που στήθηκε καθ. υπόδειξη του εργοδότη και με την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η αντεργατική επιδρομή δεν θα έχει τέλος, αν δεν υψωθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, ικανό να σαρώσει τους αντεργατικούς νόμους. Έλα στο κλαδικό σου σωματείο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Είναι δική μας ευθύνη να παλέψουμε για όσα μας ανήκουν.

Ζητάμε:

-Να πάρει πίσω τώρα η εργοδοσία του ΑΤΤΙΚΑ το μέτρο της μίας ώρας απλήρωτης δουλειάς.

-Να σταματήσουν οι απολύσεις. Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις εργασίας άμεσα με προσλήψεις

-Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα 4ωρα και τα 6ωρα σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Καμία μείωση μισθού - να μην υπογραφεί καμιά ατομική σύμβαση.