10 Απρ 2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 – Ε.Κ.Π. 6ος όροφος

2104170240, 6972012100, 6976137927, email: info@seip.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ MULTIRAMA – PUBLIC TOY ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο όμιλος Γερμανός συνεχίζει το αντεργατικό του έργο. Με όπλο τις διευκολύνσεις που του παρέχει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, συνεχίζει με μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων στα κεντρικά τις εταιρείας στον Άγιο Στέφανο.

Η αρχή έγινε με το πρώτο κύμα απολύσεων στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Multirama - Public (120 απολύσεις). Αμέσως στελέχη της εταιρίας ενημερωσαν τους εργαζομενους ότι αυτές οι απολυσεις ηταν απαραίτητες για να μην υπαρξουν αλλες. Παρ’ όλα αυτά, ο εργοδότης συνεχισε τις απολύσεις εργαζομένων στα καταστήματα Public Mall, Σύνταγμα, Αγ. Δημήτριο, Multirama Βριλήσσια και Πειραιά κ.α. Δεν είναι τυχαίο ότι με τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων απέλυσε και συνδικαλιστές, που έδιναν τη μάχη τους στο χώρο εργασίας, προειδοποιώντας και συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους καλώντας τους να ανταπαντήσουν στον πόλεμο της εργοδοσίας, με συλλογική οργάνωση και δράση στο κλαδικό τους σωματείο. Ο ένας συνάδελφος συνδικαλιστής είναι και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου κλαδικού σωματείου. Η απόλυσή του είχε στόχο να αποκόψει τους δεσμούς μεταξύ εργαζόμενων και σωματείων.

Δεν σταματάει όμως εκεί. Τώρα προχωράει σε μειώσεις μισθών 17% στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας με αλλαγές συμβάσεων οι οποίες θα εξαπλωθούν άμεσα και στα υπόλοιπα καταστήματα του ομίλου. Απροκάλυπτα γνωστοποίησε επίσης ότι οι απολύσεις θα έχουν και συνέχεια με στόχο οι υπάλληλοι στα κεντρικά τις εταιρίας να φτάσουν τους 150 από 500 που είναι τώρα. Τα καταστήματα δεν θα εξαιρεθούν από αυτόν τον σχεδιασμό σχεδιάζοντας το κλείσιμο πολλών από αυτών στα πλαίσια της ενοποίησης των Multirama – Public.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι πλέον δεν σηκώνει άλλη αναβολή. Είναι απαραίτητο να μπουν στην άκρη αυταπάτες ότι με την ουδέτερη στάση σου η επίθεση θα περιοριστεί στον διπλανό σου, η σιωπή σου δεν θα εξασφαλίσει τη θέση σου. Η επίθεση στον κλάδο μας είναι γενικευμένη και δεν θα εξαιρεθεί κανένας από αυτή.

Σε καλούμε να μην υπογράψεις καμία αλλαγή σύμβασης που προβλέπει την μείωση των δικαιωμάτων σου. Σπάσε τον εκβιασμό. Συσπειρώσου στο ταξικό σου σωματείο για να αντιπαλέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας. Ακόμα και τώρα δεν είναι αργά. Μην τους φοβάσαι! Όλοι μαζί είμαστε δύναμη ακατάβλητη. Τρομοκράτησέ τους με ίδρυση επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας του ομίλου Γερμανός. Σκέψου ότι χωρίς εσένα κανένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!



ΤΟ Δ.Σ.