17 Σεπ 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΟΜΟΝΟΙΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο εμπόριο, απλήρωτοι εργαζόμενοι, άνεργοι, άνεργες

Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια πιο ανταγωνιστικοί.

Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως η ΝΕΟΣΕΤ, τα S.M. ALIMENTA TOP, HONDOS, ΦΩΚΑΣ , FIDELE, BENETTON .όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 2 έως 5 μήνες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως SPRIDER STORES, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, MERIMNA MARKET, S.M. EXTRA, MARKET IN, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ κ.ά, που η εργοδοσία επιβάλει αλλεπάλληλες και αυθαίρετες μειώσεις μισθών είτε με ατομικές συμβάσεις εργασίας εκβιάζοντας την υπογραφή των εργαζομένων, είτε μονομερώς από την εργοδοσία.

Κυβέρνηση-μεγαλοεργοδότες-Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν την κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, την κατάργηση του 5θήμερου, την δουλειά-σκλαβιά 13 ώρες την ημέρα 78 ώρες την εβδομάδα, τη δραστική περαιτέρω μείωση των μισθών αποδεικνύοντας ότι ο δρόμος της εκμετάλλευσης δεν έχει τέλος.

Ότι αφορά τη ζωή της εργατικής τάξης, τη ζωή των ανέργων, τη ζωή των παιδιών μας είναι αιτία σύγκρουσης, βάση συσπείρωσης και αγώνα.

Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με τους εργοδότες μας δηλαδή το ΣΕΛΠΕ (ιδιοκτήτες πολυκαταστημάτων), το ΣΕΣΜΕ (ιδιοκτήτες Σούπερ Μάρκετ) την ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου) την ΓΣΕΒΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών), όλοι αυτοί έχουν στόχο την μέγιστη αύξηση των κερδών τους που προϋποθέτει για όλους εμάς τους εργαζόμενους τη διαμόρφωση μισθών και δικαιωμάτων επιπέδου Κίνας και Ινδίας.

Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) η οποία πλειοψηφία είναι ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ που υπέγραψαν στις 27/7/2012 Συλλογική Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας. Η υπογραφή τους διαμορφώνει τον καθαρό βασικό μισθό στα 643 ευρώ.

Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε αμείλικτο πόλεμο σε μεγαλοεργοδότες, κόμματα υπηρέτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θεωρούν ότι εμείς οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα μας είναι ¨κόστος¨ και πρέπει να σφαγιαστούν.

Γενική απεργία Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012, απεργιακή συγκέντρωση 10.30 το πρωί Ομόνοια

προσυγκέντρωση Εμποροϋπαλλήλων 10 το πρωί Πλ. Κάνιγγος

Ο δικός μας ο δρόμος περνά μέσα από τη σκληρή πάλη και τη σύγκρουση με την εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς, με τα μονοπώλια και την Ε.Ε. με την αμφισβήτηση και την ανατροπή της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρήσεων, οργάνωση στα σωματεία μας.

Εμείς παλεύουμε για μια άλλη ανάπτυξη που στο κέντρο της θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, την ανάπτυξη των δικαιωμάτων μας και την εκπλήρωση των αναγκών μας.