11 Δεκ 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας


κο. Βρούτση Ιωάννη



Κύριε Υπουργέ

Η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα οδηγήσει στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα στην καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία, τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας, το σπαστό ωράριο, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυτη εξαθλίωση με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή τους ζωή, στην προσωπική τους ζωή στο δικαίωμα να έχουμε ελεύθερο χρόνο για μας, για τα παιδιά μας, για την ξεκούραση μας, για τη στοιχειώδη αναπαραγωγή της εργατικής μας δύναμης.

Οι μόνοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα, που θα ανοίξουν και θα λειτουργούν, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η Ε.Ε. κατοχυρώνει και υπερασπίζεται, εφόσον θα υλοποιηθεί με ταχύτατους ρυθμούς η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ο αφανισμός των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών καταστημάτων.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου με άμεση επίπτωση ειδικότερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Ζητάμε συνάντηση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ώρα 11 το πρωί στο γραφείο σας, Σταδίου 29 για να καταθέσουμε όχι μόνο την άρνηση μας για την κατάργηση της Κυριακής αργίας αλλά και τις θέσεις μας για εργασιακές σχέσεις και ωράριο.



ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤ/ΤΩΝ & ΚΑΙ ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΕΠΑΓΓ/ΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Σ.Ε.Ι.Τ.Φ.Α