11 Φεβ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


Το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ της τρικομματικής κυβέρνησης, η καταστολή και η κρατική βία και τρομοκρατία που πάνε χέρι χέρι με την εργοδοτική βία και τρομοκρατία σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έχει και συνέχεια.

Η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι και στη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία.

Για την κυβέρνηση δεν αρκεί η ποινικοποίηση των αγώνων, ούτε η συκοφάντηση των κινητοποιήσεων, ούτε η καταστολή, ούτε η επιστράτευση για όποιον ¨τολμήσει¨ να αμφισβητήσει και να αντιπαλέψει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά θέλει να καταργήσει και το δικαίωμα στους εργαζόμενους να αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της, η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει και το δικαίωμα στην απεργία.

Οι νόμοι του αστικού κράτους, η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία δεν μπορούν να καταργήσουν την ταξική πάλη.

Σε αυτές τις συνθήκες το στοίχημα που μπαίνει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι η οργάνωση της πάλης, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, η δημιουργία προϋποθέσεων για κίνημα ισχυρό, ανθεκτικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, με μέτωπο απέναντι στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, της Ε.Ε..

Απαλλαγμένο από τα βαρίδια της διαχειριστικής λογικής, της συναίνεσης, του ¨μικρότερου κακού¨.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην πανεργατική απεργία 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, όπως και στην Παναττική στάση εργασίας Τρίτη 12 Φλεβάρη 8 πρωί με 12 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση 8.30 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

ΤΟ Δ.Σ.