10 Μαΐ 2013

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες στην επιχείρηση ΜΑΤΣΟΥΚΑ ,
Η εργοδοσία της επιχείρησης απέλυσε εργαζόμενη επειδή κατήγγειλε στο σωματείο της, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ότι:
1) η εργοδοσία παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων παίρνοντάς τους απεικόνιση της παλάμης τους, πού αποτελεί προσωπικό βιολογικό δεδομένο, στην έναρξη και λήξη της βάρδιας
2) έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους έως και 2 μήνες
3) προχωράει συνεχώς σε απολύσεις και προσλαμβάνει νέους που τους αμείβει με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ενώ στον κλάδο του εμπορίου είναι ακόμα σε ισχύ η Κλαδική μας Σύμβαση !
Αυτή είναι η εργοδοσία! Δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους προκειμένου να βγάζει περισσότερα κέρδη! Μας μείωσαν τους μισθούς, μας κόψανε όλες τις κοινωνικές παροχές, μας έχουν και δουλεύουμε Κυριακές και αργίες με διάφορα προσχήματα και η αντεργατική επίθεση όλο και βαθαίνει.
Ήδη δρομολογούν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνολικά, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνδέοντας το μισθό μας και τα δικαιώματά μας με τις ορέξεις και τις ανάγκες τις εργοδοσίας.
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας παίρνουν πίσω δικαιώματα κατακτημένα με σκληρούς, εργατικούς αγώνες; Ως πότε θα τους αφήνουμε να διαλύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας;
Δεν είναι ανίκητοι!
Με την παρέμβαση του Κλαδικού σωματείου μας, ακυρώθηκε η πρώτη προσπάθεια της εργοδοσίας να απολύσει τη συνάδελφο.
Με τη δική σου συνειδητή συμμετοχή έχεις τη δυνατότητα μαζί με το Κλαδικό σου σωματείο να ακυρώνεις απολύσεις και να κατακτήσεις το αναφαίρετο δικαίωμά σου για σταθερή και μόνιμη εργασία.
 Όπου οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν και έδωσαν συλλογική απάντηση στην εργοδοσία, τότε είχαμε αποτελέσματα και κατακτήσεις! Όπως πρόσφατα οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΔΟΥΚΑΣ που μαζί με το σωματείο τους ακύρωσαν απόλυση αλλά και την προσπάθεια της εργοδοσίας να εφαρμόσει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του! Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να οργανωθεί στο κλαδικό του σωματείο και να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του!