29 Μαΐ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας η ¨Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων¨ (ΔΑΣΕ) που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ κατέλαβε την πρώτη θέση, ενισχύοντας την παρουσία της στο νέο Δ.Σ. κατά μία έδρα (13 από 12) .

Η ¨Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων¨ (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ) έλαβαν 2 έδρες στο Δ.Σ. από 3.

Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣΕ συμμετείχε ως υποψήφιος και ο συν/φος μας Κρητικός Μιλτιάδης που εργάζεται ως εργάτης αποθήκης στο κατάστημα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ της Βελβενδούς στην Κυψέλη.

Ο συν/φος μας εξελέγη στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στη θέση του αντιπροέδρου.

Μετά λοιπόν τη συμμετοχή του συν/φου Πουλικόγιαννη Ανδρέα, κατάστημα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Τερψιθέας, στο Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ένα ακόμα συν/φος μας συμμετέχει σε Δ.Σ. κλαδικού σωματείου με τις ταξικές δυνάμεις.

Και οι 2 συνάδελφοι μας συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Η Επιτροπή Αγώνα τόσο με την προσπάθεια παρέμβασης στις εκλογικές διαδικασίες του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, όσο και με τις εξορμήσεις της σε καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ προσπαθεί να συσπειρώσει το σύνολο των εργαζομένων που προβληματίζονται για την ύπαρξη εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου το οποίο υφίσταται για να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του εργοδότη.

Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου είναι διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης που έχουν εκλεγεί και σε δευτεροβάθμιο και σε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό επίπεδο

( Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΓΣΕΕ).

Η τακτική του εργοδοτικού σωματείου είναι τακτική συναίνεσης στα σχέδια του εργοδότη.

Τα σπαστά ωράρια είναι πια στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας, τα κυλιόμενα ρεπό ισχύουν μόνο στο πρόγραμμα επιθεώρησης εργασίας , ενώ σε αρκετά καταστήματα έχει εφαρμοστεί είτε συνολικά, είτε τμηματικά η κατανομή του 40ωρου σε 6 εργάσιμες ημέρες, η εργοδοσία ανοίγει καινούρια καταστήματα χωρίς να κάνει προσλήψεις, ποιος και πως θα δουλέψει τα καταστήματα αυτά και με τι συνθήκες;

Όλα αυτά συνδέονται και με τις Συλλογικές συμβάσεις, και με την προωθούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας και με το ασφαλιστικό και με δικαιώματα που έχουν καταργηθεί για το σύνολο των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο.

Το εργοδοτικό σωματείο όχι μόνο έχει συναινέσει για όλα αυτά αλλά τα διευθυντικά στελέχη που απαρτίζουν το Δ.Σ. αυτού του σωματείου, με υπόδειξη και προτροπή του εργοδότη ιδιωτικοποίησε το Επικουρικό Ταμείο μας με συνέπειες βαρύτατες για μας τους εργαζόμενους.

Ένα παράδειγμα, μείωση των συντάξεων κατά 32% από 1/1/2013 ακόμα και για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι από το Επικουρικό Ταμείο, όπως επίσης αυτό το ιδιωτικοποιημένο Επικουρικό δεν εγγυάται καμμία μελλοντική σύνταξη, δηλ. εισφορές θα δίνουμε αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα τις πάρουμε ποτέ με τη μορφή της σύνταξης.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δεν αποκλείουμε κανέναν συνάδελφο από τις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου μας, κάτι που κάνει το εργοδοτικό σωματείο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δεν υποχρεώνουμε κανέναν συνάδελφο να πάει να ψηφίσει διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι σας, κάτι το οποίο επίσης κάνει το εργοδοτικό σωματείο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ούτε πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες δηλ. ¨εκπτώσεις¨ σε πράγματα και υπηρεσίες που ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιούμε.

Έχουμε τη δύναμη να απευθυνόμαστε σε όλους εσάς προσωπικά και να σας καλούμε σε Γενικές Συνελεύσεις και συναντήσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση σας , έχουμε τη δύναμη να αγωνιστούμε δίπλα σας ώστε να μη χρειαστεί να κάνουμε καμμία έκπτωση στη ζωή μας και στις σύγχρονες ανάγκες μας, έχουμε τη δύναμη και την τόλμη να κοιταζόμαστε στα μάτια και να σας ζητάμε να γίνουμε μια γροθιά.

Μόνο συνειδητοποιώντας τη δύναμη της τάξης μας και συσπειρωμένοι στο δικό μας σωματείο, το σωματείο που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι και εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε και να απατήσουμε αυτό που πραγματικά μας ανήκει από τον πλούτο που εμείς παράγουμε.



ΤΟ Δ.Σ.