16 Οκτ 2013

Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, απεργούμε  6 Νοέμβρη 2013


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Γνωρίζουμε τον φόβο, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Γνωρίζουμε τι αγώνας χρειάζεται, τι προετοιμασία για να συμμετέχει ο εργαζόμενος στην απεργία και κυρίως για να την κάνει δική του υπόθεση.
Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 6 Νοέμβρη 
Για να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, η απογοήτευση.
Για να δείξουμε τη δύναμη μας, η  δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, της υψωμένης γροθιάς μας δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, προοπτική για να απαιτήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον.
Σε κάθε απεργία οι εργαζόμενοι ρωτούν γιατί να απεργήσουμε, είναι ανάγκη; Επείγουσα ανάγκη είναι να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα για μας και τις οικογένειες μας.
.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ

Γιατί οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο απαιτούν κλαδική σύμβαση με μειώσεις μισθών 13%. Στα PRAKTIKER η εργοδοσία ήδη προχώρησε σε καταγγελία της επιχειρησιακής σύμβασης με στόχο την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις μισθών  για ¨τη μείωση όλων των δαπανών της εταιρείας¨ την ίδια στιγμή που ομολόγησε ότι το 2012 μέσα στην κρίση η εταιρεία παρουσίασε κέρδη 3,5εκ.  ευρώ. Στα SPRIDER η εργοδοσία κατέβασε ρολά  (αναστολή  λειτουργίας), και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στον αέρα με χρωστούμενα δεδουλευμένα, χωρίς αποζημιώσεις, άνεργοι χωρίς όμως απόλυση.  Στο FOKAS οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 6 μήνες, στα HONDOS οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τουλάχιστον 2 μήνες και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν εργαζόμενοι με προγράμματα ΕΣΠΑ  με μέσο όρο μισθού περίπου 300 ευρώ, σε ένα σωρό επιχειρήσεις ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, MARKET IN, NOTOS GALLERIES, LEROY MERLIN, EXTRA, IKEA, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΡΙΜΝΑ MARKET κ.τ.λ. η εργοδοσία επέβαλε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών από 10 έως 40%

Γιατί οι μεγαλοεργοδότες στο εμπόριο μας επιβάλουν να δουλεύουμε επιπλέον και  7 Κυριακές το χρόνο αρχίζοντας από την Κυριακή 3 Νοέμβρη, σπέρνοντας ταυτόχρονα την αυταπάτη ότι με την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσουμε το εισόδημα μας και το λένε αυτό σε ένα κλάδο που η πλειοψηφία των εργαζομένων προσπαθεί να επιβιώσει με 500 ευρώ το μήνα και στις περισσότερες περιπτώσεις απλήρωτοι.

 Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα πάμε το πρωί στη δουλειά και θα μας στείλουν στο λογιστήριο να πάρουμε την απόλυση και αυτή χωρίς αποζημίωση. Γι’ αυτό πρέπει να απαιτήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Να απαιτήσουμε καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Γιατί η περικοπή 2 δις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση θα μειώσει κι’ άλλο τις συντάξεις και τις παροχές.

Γιατί τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, δεν έχουν υποδομές. Δεκάδες παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πετιούνται έξω από τα σχολεία, από την γνώση και πρέπει να διεκδικήσουμε να λυθούν άμεσα χωρίς οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό που έτσι κι’ αλλιώς δεν τα έχουν γιατί τα έχουν καταληστεύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση. 

Γιατί την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα την ίδια ώρα απλόχερα μέσω του προϋπολογισμού δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων κλπ. 

Γιατί οι άνεργοι δεν έχουμε ούτε ένα πιάτο φαγητό. Δεν μπορούμε  να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα 300 ευρώ επίδομα ανεργίας. Είναι ζωτική ανάγκη να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης και να το παίρνουν όλοι χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας για δουλειά. 

Γιατί η ιδιωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει νέα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, με χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γιατί οι αυτοαπασχολούμενοι που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τους κλείνει και τους στέλνει στην ανεργία είναι σύμμαχοι των εργαζομένων και πρέπει να δυναμώσει η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε ναζιστικές, φασιστικές, εγκληματικές οργανώσεις, στην Χρυσή Αυγή που είναι με τις μειώσεις μισθών, που είναι με τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, που φτιάχνει δουλεμπορικά γραφεία, που είναι με τους μεγαλοκλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας. Γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με την αυταπάτη ότι τέτοιες οργανώσεις μπορούν να τιμωρήσουν αντί για μας αυτούς που ευθύνονται για τα βάσανα μας.
Η απεργία στις 6 Νοέμβρη, όπως και η προετοιμασία των εργαζομένων για κινητοποιήσεις την Κυριακή 3 Νοέμβρη που θα λειτουργήσουν καταστήματα, να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας. Γρανάζι χωρίς εμάς δεν μπορεί να γυρίσει. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας και το δίκιο μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

1)      Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ
2)      Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .
3)      Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι  με σύμβαση αορίστου χρόνου και 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
4)      Υποχρεωτική αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία είναι για μας και τις οικογένειες μας. 
5)      Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς ορούς και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
                                                        
                                                                      ΤΟ   Δ.Σ.