27 Ιουν 2013

 Ο.Ι.Υ.Ε  Δ.Α.Σ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Email: pgey2010@gmail.com site: www.ey-pamehellas.gr



Αθήνα 25/6/2013
Μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτίωσης πληροφορηθήκαμε ότι η ομοσπονδία συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ενάντια στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το τσουνάμι των ανέργων, και της μνημονιακής πολιτικής.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προαναγγέλλουν συλλαλητήριο με την σύμφωνη γνώμη και της ΟΙΥΕ για της 29/6/2013 συμφώνησαν και προτείνουν μάλιστα «πολιτική απεργία »

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Πότε συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή, η διοίκηση της ΟΙΥΕ και πήρε απόφαση έστω και κατά πλειοψηφία για την συμμετοχή η όχι της ΟΙΥΕ σε ένα τέτοιο συντονιστικό με δεδομένο ότι πέρα από την σύγκληση της ΟΙΥΕ σε σώμα στις 4/4/2013 δεν είχε συνεδριάσει ποτέ άλλοτε μέχρι της 14/6/2013 χωρίς να μπει τέτοιο θέμα;

2. Προφανώς έχουν « γράψει » στα παλαιά των υποδημάτων τους τα όργανα που αποφασίζουν για την πορεία της ΟΙΥΕ ( εκτελεστική επιτροπή, διοίκηση, Δ.Σ Σωματείων) θεωρώντας ότι είναι τσιφλίκι τους για να εξυπηρετήσουν της επιδιώξεις της Αυτ. Παρέμβασης που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

3. Μιλούν για την αντιμετώπιση της μνημονιακής πολιτικής οι παρατάξεις ( ΕΜΕΙΣ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΑΚΕ) αυτές που στηρίζουν τα μνημόνια, που ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της σταθερής δουλειάς, δουλειάς με δικαιώματα.

4. Ανησυχούν για τους ανέργους όταν οι ίδιοι κάνουν τα στραβά μάτια στις απολύσεις που γίνονται που είναι χιλιάδες. Πρωτοστατούν στις μειώσεις μισθών που έχουν γίνει και ξεπερνούν το 30% αποτέλεσμα των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με μειώσεις μισθών στο εμπόριο, τους ναυτιλιακούς υπαλλήλους.

5. Είναι τυχοδιώκτες προτείνουν απεργία και μάλιστα πολιτική όταν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη από τα Σ/Μ και άλλους χώρους δουλειάς είναι μονίμως απεργοσπάστες όπως έκαναν και στην απεργία για την ΕΡΤ 13/6/2013, είναι τα μάτια και τα αυτιά της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα για αυτό και στήριξε απλόχερα την Αυτ. Παρέμβαση με 100 αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και του ΕΚΑ.

Ο.Ι.Υ.Ε   Δ.Α.Σ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

21 Ιουν 2013


ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, μετά τον ορυμαγδό τον νέων μέτρων που του ρημάζει κυριολεκτικά την ζωή, κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα καταργώντας την κυριακάτικη αργία.

Με προκλητικό τρόπο η τρικοματική κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει πίσω ότι δεν πρόλαβε να αφήσει όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες το Υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει στην βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για να δικαιολογήσουν το άνοιγμα των καταστημάτων όλες της Κυριακές, αναμασούν τα ίδια και παλιά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες δηλαδή:

1. Η λειτουργία των καταστημάτων λένε πρέπει να είναι όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πείρα από τις χώρες που λειτούργησαν μαγαζιά της Κυριακές αποδεικνύει ότι μαγαζιά έκλεισαν, απολύσεις έγιναν, πετάχτηκαν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

2. Λένε ότι από την συνεχή λειτουργία των καταστημάτων εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Δεν λένε την αλήθεια, αυτό που δεν λείπει σήμερα από τους εργαζομένους- καταναλωτές δεν είναι η περισσότερες ώρες ανοικτά τα μαγαζιά αλλά ότι ο μισθός τους είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, της ατομικές συμβάσεις, και δεν φθάνει ούτε για να καλύψει της βασικές του ανάγκες.

3. Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών για αυτό θέλουν να «ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων» να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.

4. Λέει ψέματα η τρικοματική κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές αυτό είναι το «τυρί στη φάκα».

Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2 η για 6 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

5. Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

6. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Έχουν μεγάλες ευθύνες Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφισαν είναι τα σημερινά ωράρια.

Έχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ που έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.



Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους με την εργοδοσία, την ΕΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ, στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997, αυτήν υπερασπίζονται έως και σήμερα.



• Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί. Τώρα υπάρχει πείρα από την εφαρμογή της πολιτικής της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, τώρα ξέρουμε ότι όταν η κυβέρνηση λέει για «ανάπτυξη», ότι θα δούμε «φως στο τούνελ», εννοεί ότι θα γίνουν η φτωχοί φτωχότεροι και η πλούσιοι πλουσιότεροι.

• Να κάνουν στη «μπάντα» πλειοψηφίες όπως αυτή στην ΟΙΥΕ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους του κλάδου, αποτελούν τμήμα του εργοδοτικού μηχανισμού και έχουν διευκολύνει με πολλούς τρόπους την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση.

• Ευθύνεται για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο κλάδο βρεθήκαν ανέτοιμοι οργανωτικά και ιδεολογικά αφοπλισμένοι στην γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας.



Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου- Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην βουλή να είναι ημέρα πανεξόρμησης – ενημέρωσης όλων των εργαζόμενων.

• Καλούμε τα συνδικάτα, της Επιτροπές Αγώνα, της Σωματειακές Επιτροπές να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς και να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, θα απαντήσουν αγωνιστικά, θα αντισταθούν.

• Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

• Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :



• Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

• Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

• Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .

• Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Λαθροχειρίες για το χτύπημα του ταξικού κινήματος


Οι ανώνυμοι-ψευδώνυμοι γνωστής ιστοσελίδας που έχει πάρει εργολαβία την επίθεση στο ΚΚΕ, ασχολήθηκαν και με τις εκλογές του ΕΚΑ, κάνοντας εκτίμηση των αποτελεσμάτων. Εχοντας δώσει καθαρά το στίγμα τους την προηγουμένη περίοδο, δεν προκαλούν έκπληξη η ανάλυσή τους, η απουσία εκτίμησης για την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, η λαθροχειρία στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι κρυφοί πόθοι για την ενότητα της αριστεράς και η εκ των ων ουκ άνευ επίθεση στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ.

Η ανάδειξη του ΠΑΜΕ ως πρώτης δύναμης στις εκλογές του ΕΚΑ σε συνθήκες που οι συσχετισμοί είναι πλήρως αρνητικοί στο πολιτικό και συνδικαλιστικό κίνημα, δείχνει, τους ενοχλεί αφάνταστα. Η πραγματική ζωή δίνει σφαλιάρες σε όσους επιθυμούν να χτυπήσουν πισώπλατα την πολιτική του ΚΚΕ. Η σταθερότητα και η αύξηση των δυνάμεων που στηρίζουν το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους προκαλεί πρόβλημα, τους δυσκολεύει να στηρίξουν τις ανήθικες, ψεύτικες και βρώμικες κατηγορίες που ξεστόμιζαν για την πολιτική του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το 19ο Συνέδριο.

Η γνωστή ιστοσελίδα κάνει ανάλυση για τους διαδικτυακούς καφενέδες, μακριά από τις ανάγκες και την πείρα των εργατών, την πείρα από τους καθημερινούς αγώνες στους κλάδους και τα εργοστάσια, έχει απόσταση από την πραγματική κατάσταση στο συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα. Οι συντάκτες, ως λάτρεις των εκλογικών αυταπατών, μπροστά στα νούμερα κάθονται προσοχή, αναλύουν μονόπατα με βάση αυτά και μπροστά στο άγχος τους να απαντήσουν στα αποτελέσματα του συνεδρίου δεν αφιερώνουν λέξη στο βασικό: Αν πραγματοποιήθηκε συνέδριο και τι συζήτηση έγινε, τι αποφάσεις πάρθηκαν, αν υπήρξε αντιπαράθεση για τη γραμμή του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη στάση των εργαζομένων μπροστά στην κρίση κ.ο.κ.

Οταν δε, δεν τους βγαίνουν τα νούμερα αρχίζουν οι αλχημείες, τα «ναι μεν αλλά» και οι λαθροχειρίες. Ενώ αναφέρουν με πόνο ψυχής πως «το ΠΑΜΕ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη», στη συνέχεια το καταγράφουν ως «μισή αλήθεια», ως «επιφανειακή και παραπλανητική αντιμετώπιση των πραγμάτων», ως αποτέλεσμα που «μόνο ως απογοητευτικό γεγονός μπορεί να καταγραφεί και όχι ως αφορμή και ερέθισμα για επευφημίες και πανηγυρισμούς».

Μάλλον θα ξέφυγε από τους συντάκτες πως η ανεργία, λ.χ., στον κλάδο των κατασκευών ή στον κλάδο των κλωστοϋφαντουργών, θέρισε αρκετά μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, προκαλώντας απώλειες αντιπροσώπων από τη δύναμη του ΠΑΜΕ, που όμως καλύφθηκαν από άλλους κλάδους με την αδιάκοπη πάλη των κομμουνιστών και πρωτοπόρων εργατών μέσα σε αυτούς.

Από την άλλη η αγάπη τους για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται. Αναφέρουν πως «η Αυτόνομη Παρέμβαση είναι η μόνη παράταξη που σημειώνει σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά», αλλά στην ανάλυσή τους δε χωράνε λέξεις για τις πηγές αύξησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για τα πρωτοβάθμια εργοδοτικά σωματεία και τους προϊσταμένους-μεγαλοστελέχη των σούπερ μάρκετ που αλλοίωσαν κυριολεκτικά τους συσχετισμούς, με την ξεκάθαρη και επικίνδυνη είσοδο των ανθρώπων της εργοδοσίας στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος. Αντίστοιχα, δείγμα του καιροσκοπισμού στην ανάλυσή τους αποτελεί και η εκτίμηση για τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού αναφέρουν πως «η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, παρότι έχει μείωση, πρόκειται για επιτυχία»!

Ενότητα με τους διευθυντές του Σκλαβενίτη

Καλούν σε ενότητα με «συμπόρευση δυνάμεων αριστερού προσανατολισμού, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει και μικρότερες παρατάξεις και να απομονώνει στοιχεία και δυνάμεις που δρουν ανοιχτά στην προώθηση της ταξικής συνεργασίας» αλλά δεν αναφέρουν πως στις δυνάμεις της ταξικής συνεργασίας είναι και «δυνάμεις αριστερού προσανατολισμού», εκτός κι αν ο διευθυντής Προσωπικού του Σκλαβενίτη που στήριξε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχειλίζει από ταξικό μίσος απέναντι στον εργοδότη του.

Ο επίλογος της ανάλυσής τους είναι αντάξιος του ρόλου τους. Ενώ ρίχνουν ευθύνες στο ΠΑΜΕ για «την τακτική του, στον κατακερματισμό της εργατικής τάξης και στην αναποτελεσματικότητα των αγώνων», στην ίδια παράγραφο με τις ευθύνες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, στο τέλος αναφέρουν πως με βάση τα αποτελέσματα του συνεδρίου «μπορούν να διαμορφωθούν νέα δεδομένα, να ανοίξουν νέοι δρόμοι». Οι δρόμοι και ο καημός για τους συντάκτες είναι η οργάνωση από τα πάνω, με φαντασμαγορικές κολεγιές και συνεννοήσεις. Αναζητούν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ το ρόλο στυλοβάτη στις προσπάθειες για την αλλαγή φρουράς στη διαχείριση του συστήματος.

Σπέρνουν αυταπάτες, επανέρχονται πόθοι και φωνές προηγούμενης περιόδου που καλούσαν το ΚΚΕ σε κυβέρνηση της αριστεράς ως αντίβαρο για να διορθωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα καλούν σε συμπόρευση των αριστερών δυνάμεων στο ΕΚΑ ώστε να κριθεί αν «η Αυτόνομη Παρέμβαση θα ακολουθήσει ταξική αγωνιστική τακτική και πλαίσιο, ή θα συμβιβαστεί και θα προωθήσει τα ημίμετρα και τις πρακτικές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Εχουν γνώση οι φύλακες! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι κομμουνιστές ξέρουν να αποφεύγουν παγίδες και κακοτοπιές. Θα δώσουν τη μάχη στο πραγματικό πεδίο της πάλης όπως και πριν, εκεί που εργάζεται και βασανίζεται ο εργάτης, βάζοντας τις βάσεις για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.





ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Εργαζόμενες-εργαζόμενοι της Αθήνας

Ο πόλεμος που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια από την εργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Κυβερνήσεις συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι απολύσεις πολλές, η ανεργία αγγίζει το 1.500.000, οι μειώσεις των μισθών φθάνουν έως και 50% , οι μειώσεις των συντάξεων το ίδιο, η απλήρωτη δουλειά καθεστώς από την εργοδοσία, οι συνθήκες δουλειάς άθλιες, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία και στην παιδεία δυσκολεύει την ήδη δύσκολη θέση όλων των εργατικών οικογενειών. Τα χαράτσια, η φοροληστεία, μαζί με τον δανεισμό που υποχρεώθηκαν πολλά νοικοκυριά ώστε να καλύψουν ζωτικές ανάγκες, δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, αφού απειλούνται με πλειστηριασμούς κατασχέσεις και άλλα τέτοια όπλα, που έχουν δοθεί από τις κυβερνήσεις μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, στο κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια το ΕΚΑ, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης, δεν έχει επιδείξει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Ήταν μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Μάη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το συνέδριο του Ε.Κ.Α με την συμμετοχή 516 συνέδρων, από τους 1521 που είχαν εκλεγεί από τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία. Δεν εμφανίστηκαν περίπου 1000 αντιπρόσωποι που είχαν ευθύνη και αποστολή να σας εκπροσωπήσουν. Από τους 516 αντιπρόσωπους οι 400 ήταν αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια που είχε στηρίξει το ΠΑΜΕ και οι υπόλοιποι σύνεδροι αντιπρόσωποι που σεβάστηκαν την ψήφο των εργαζομένων και ήρθαν στο συνέδριο.

Μετά την αποχώρηση των συνέδρων της ΔΑΣ τη δεύτερη μέρα που έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτή την εκφυλιστική κατάσταση, η συζήτηση που αναπτύχθηκε έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων με συμμετοχή λιγότερη από 80 συνέδρους. Το περιεχόμενο της συζήτησης ήταν μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζόμενων. Περιορίστηκε σε ένα χυδαίο αλληλοβρίσιμο ανάμεσα στις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και των κομματιών που έφυγαν από αυτές.



Το συνέδριο και οι διαδικασίες του, επιβεβαίωσαν με τρόπο ανησυχητικό ότι στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας έχει δημιουργηθεί και εδραιωθεί ένα καρκίνωμα που κατατρώει τα σωθικά των εργαζόμενων της Αθήνας. Οι απουσίες των 1000 αντιπροσώπων από τη διαδικασία των συζητήσεων στην κορυφαία διαδικασία τους Εργατικού Κέντρου ήταν σκόπιμη απόφαση των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Δεν θέλουν οι αντιπρόσωποι να παίρνουν μέρος στην συζήτηση και στις αποφάσεις.

Στις εκλογές όμως που έγιναν μια εβδομάδα αργότερα για την ανάδειξη της νέας διοίκησης κινητοποιήθηκαν όλοι και ήρθαν και ψηφίσαν για να διαμορφώσουν τους αναγκαίους συσχετισμούς.

Το Εργατικό Κέντρο έχει εξελιχθεί, με ευθύνη αυτών των παρατάξεων, σε ένα μηχανισμό για να βγάζουν αντιπροσώπους, να φτιάχνουν τους αναγκαίους συσχετισμούς, να εμποδίζουν τους αγώνες και να χειραγωγούν τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς.

• Τέτοιος μηχανισμός είναι οι αντιπρόσωποι και το διοικητικό συμβούλιο του κλαδικού σωματείου των υπαλλήλων των Super market, του Σκλαβενίτη, του Βασιλόπουλου, του Βερόπουλου. Ενώ δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση και δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα στάση εργασίας για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς τους άθλιους μισθούς, τα 3ωρα, τα 4ωρα, τις απολύσεις, ενώ είναι διευθυντικά στελέχη και απεργοσπάστες, ήρθαν συντεταγμένα με τα αυτοκίνητα των εταιριών για να ψηφίσουν την επιλογή των εργοδοτών, δηλαδή τον συνδυασμό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Τέτοιος μηχανισμός είναι το Σωματείο των Θυρωρών Αττικής που παρουσίασε 801 ψηφίσαντες θυρωρούς και αρκετούς αντιπροσώπους. Μέσα στη κατάσταση ψηφισάντων, είναι το όνομα εργαζόμενου που είχε πεθάνει ένα χρόνο πριν, καθώς αρκετοί υπερήλικες και άλλοι που ζουν στην περιφέρεια. Αν δεν είχαμε παρέμβει θα ψήφιζαν και οι πεθαμένοι στο ΕΚΑ. Το σωματείο προσέφυγε στα δικαστήρια με την στήριξη της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ) με ασφαλιστικά μέτρα για να πάρει μέρος στο συνέδριο και το δικαστήριο τα απέρριψε.

• Το ίδιο συμβαίνει με τα περισσότερα σωματεία των τραπεζών και τους αντιπροσώπους τους. Ούτε που εμφανίστηκαν στο συνέδριο. Ήρθαν όμως συντεταγμένα και ψήφισαν για να διαμορφώσουν τους αναγκαίους συσχετισμούς. Τέτοια σωματεία όπως τα παραπάνω είναι και άλλα και εμφανίζονται ως τα πιο μαζικά του ΕΚΑ με τους περισσότερους αντιπροσώπους.

Είναι οι άνθρωποι της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού κινήματος, άνθρωποι φαντομάδες που εμφανίζονται μόνο για να ψηφίσουν, δεν έχουν σχέση με τα βάσανα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική οικογένεια.

• Ο εκφυλισμός αυτός που παίρνει αυτά τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι καρκίνωμα στο εργατικό κίνημα και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί από το σύνολο της εργατικής τάξης.

• Κανείς δεν μπορεί να αποδέχεται η εργοδοσία να ελέγχει τα συνδικάτα.

• Κανείς δεν μπορεί να αποδέχεται αυτή την εκφυλιστική κατάσταση που έχει αντανάκλαση στην ίδια τη ζωή του.

Οι νέοι συνδυασμοί που δημιουργήθηκαν από τις διασπάσεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο εκφυλιστικό και διαλυτικό τρόπο. Ο καυγάς τους ήταν και είναι για τις καρέκλες και την διεκδίκηση ενός τμήματος του εκφυλιστικού μηχανισμού του ΕΚΑ.



Εργαζόμενες- εργαζόμενοι της Αθήνας

Αυτή η άσχημη, η σάπια, εκφυλιστική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζόμενων κατάσταση κανέναν ασφαλώς δεν ξαφνιάζει.

Είναι δυστυχώς απότοκο και αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού, της υποταγής και του συμβιβασμού που ακολουθούν χρόνια τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ).

• Της γραμμής που μας έλεγε την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν περιορισμένες απαιτήσεις, να δέχονται τις αυξήσεις των 0,77 λεπτών την ημέρα για να αυξηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, γιατί τα κέρδη, όπως έλεγαν, θα γίνονταν θέσεις εργασίας, συντάξεις και καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες. Και αντί για αυτά ήρθε η κρίση.

• Η γραμμή αυτή ευθύνεται που την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καθορίζει με νόμο τον κατώτερο μισθό στα 586 και 511 μεικτά, στους κλάδους όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν περισσότερα, οι υπηρέτες αυτής της γραμμής υπογράφουν συμβάσεις με μειώσεις μισθών για να τους φέρουν στο ύψος που θέλουν εργοδότες και κυβέρνηση, όπως έκαναν στις τράπεζες και στα super market οι δυνάμεις που προαναφέραμε.

• Είναι αυτή η γραμμή, που ως κυρίαρχη στις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, ευθύνεται για το ότι η εργατική τάξη δεν μπόρεσε να αμυνθεί αποτελεσματικά, να αντιτάξει τους αγώνες που έπρεπε, στη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, της τρόικας και του Δ.Ν.Τ. Η γραμμή αυτή είχε αφοπλίσει την εργατική τάξη, ιδεολογικά πολιτικά και οργανωτικά.



Εργαζόμενες εργαζόμενοι της Αθήνας

Το συνέδριο του ΕΚΑ ανέδειξε πρώτη δύναμη την ΔΑΣ με ψήφους 393 και 9 έδρες στην νέα διοίκηση. Επιβεβαιώνεται και από το συνέδριο του ΕΚΑ, ότι παρά την λυσσαλέα επίθεση, μέσα στους εργαζόμενους υπάρχει μια πρωτοπορία εργατών και εργατριών που δεν σκύβει το κεφάλι, που δεν βάζει την ουρά στα σκέλια, δεν υποτάσσεται στον φόβο, που ξεπερνά διλήμματα και εκβιασμούς, που αντέχει. Είναι οι αντιπρόσωποι αυτοί και οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούν η αναγκαία μαγιά για να στηριχτεί η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και στο ΕΚΑ. Μπορεί να γίνει η πρωτοπορία, η ατμομηχανή αυτή που θα τραβήξει το ΕΚΑ από τον εκφυλισμό, από την υποταγή και από τα νύχια της μεγάλο-εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Ο συνολικός όμως συσχετισμός δεν άλλαξε.

• Η πλειοψηφία της νέας διοίκησης που “εκλέχτηκε” είναι οι δυνάμεις αυτές που ευθύνονται για το ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΕΚΑ ήταν μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους. Που ευθύνονται για την εκφυλιστική και επικίνδυνη κατάσταση που παρουσιάστηκε ακόμα ποιο χειρότερη στο πρόσφατο συνέδριο. Το αποτέλεσμα μας βάζει μπροστά στις ευθύνες να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση που μπαίνει εμπόδιο στον αγώνα των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να συμβιβαστεί, να αποδεχτεί και να νομιμοποιήσει αυτή την εκφυλιστική, σάπια και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας.

• Η πλειοψηφία του ΕΚΑ, είναι οι εκλεκτοί των εργοδοτών, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την προηγούμενη κατάσταση, έχουν την ίδια, παρά τα διαφορετικά σχήματα με τα οποία εκλεχτήκαν, γραμμή συμβιβασμού και υποταγής. Είναι στηρίγματα και δεκανίκια στο επίπεδο του συνδικαλιστικού κινήματος της προσπάθειας που κάνει το αστικό πολιτικό σύστημα να επανακτήσει την χαμένη του σταθερότητα δια της αναμόρφωσης του .

• Αυτοί που επιδιώκουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη και ομνύουν στο όνομα της αριστεράς και της κοινής δράσης ήταν και είναι κομμάτι του προβλήματος, είχαν και έχουν την ίδια στρατηγική, είναι το ίδιο σφιχταγκαλιασμένοι όπως και οι άλλοι με τους μεγάλο-εργοδότες και τις πολυεθνικές.

Η ΔΑΣ έχει χρέος γιατί αυτό επιβάλουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων να αντιπαλέψει, να σταθεί απέναντι από αυτόν τον μηχανισμό που αποτελεί την πλειοψηφία της νέας διοίκησης.

• Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουμε μαζί με εργάτες που δεν συμφωνούμε σε όλα, με πολύ κόπο τη μάχη για την ανασύνταξη τους εργατικού κινήματος, για την ενίσχυση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία, στο κράτος και στις κυβερνήσεις. Για Σωματεία μαζικά με τη συμμετοχή των μελών τους σε όλες τις διαδικασίες.

• Με μεγαλύτερο πείσμα θα αγωνιστούν σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, για την ταξική ενότητα, ενάντια στην διάσπαση που επιχειρείται από διάφορες δυνάμεις που άλλες καλούν σε διαμόρφωση δήθεν αντιμνημονιακών ή δημοκρατικών ή αριστερών προεδρείων, την ίδια στιγμή που η γραμμή τους και το περιεχόμενο της δράσης τους δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτούς που έφεραν το κίνημα στη σημερινή κατάσταση. Άλλαξαν ονόματα και ταμπέλες νομίζοντας ότι μπορούν έτσι να ξεπλυθούν από τις αμαρτίες τους, να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Με βάση τα παραπάνω παίρνουμε πρωτοβουλία από την πρώτη ώρα για να μην γίνει αποδεκτή αυτή η κατάσταση!

Κανένας εργαζόμενος να μην την νομιμοποιήσει!

Από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνουμε με τόλμη την ευθύνη για την ανατροπή της!

• Δεν παίρνουμε μέρος στο νέο προεδρείο του ΕΚΑ και στην διαδικασία συγκρότησής του.

• Διαχωρίζουμε πλήρως την ευθύνη μας από τις δυνάμεις αυτές. Οι καρέκλες δεν ήταν και δεν θα γίνουν ποτέ επιδίωξη και αυτοσκοπός του δικού μας κινήματος.

Η στάση μας αυτή και η απόφαση μας επιδιώκει να ταρακουνήσει τα “λιμνάζοντα ύδατα” στο ΕΚΑ. Να σημάνει συναγερμό στους εργαζόμενους της Αθήνας ότι πρέπει να βάλουν τέρμα σε αυτό το καρκίνωμα, σε αυτή την σάπια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και που το πρόσφατο συνέδριο αποκάλυψε σε όλο της το μεγαλείο.

Δεν μπορούμε να παριστάνουμε, όπως όλοι οι άλλοι, σαν να μην τρέχει τίποτα και να κάτσουμε όλοι μαζί να εκλέξουμε προεδρείο! Αυτός ο εκφυλισμός δεν ταιριάζει σε κανένα εργάτη και υπάλληλο που βγήκε στον αγώνα ή πρόκειται να βγει. Είναι εχθρική προς την ανάγκη οργάνωσης των εργαζόμενων στα συνδικάτα, αποκρουστική για τα νέα παιδιά που ψάχνουν για δουλειά, πληρώνονται ψίχουλα όταν βρίσκουν, μεταναστεύουν για καλύτερο μέλλον. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, όλοι κρινόμαστε!

• Ο μηχανισμός που “εκλέχτηκε” δεν επιτρέπει αυταπάτες ότι έστω και μέσα από αντιπαραθέσεις, δυσκολίες και συγκρούσεις το ΕΚΑ μπορεί να σταθεί ως αποκούμπι των εργαζόμενων της Αθήνας και της χώρας μας. Και για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι γυρνούν την πλάτη στα σωματεία.

Μπορεί και πρέπει η εργατική τάξη να φέρει τα πάνω κάτω.

Η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παίρνουν μεγάλη ευθύνη, να πρωτοστατήσουν σε αυτή την προσπάθεια των εργαζόμενων της Αθήνας. Με την δράση τους από τα κάτω, σε κάθε τόπο δουλειάς μαζί με κάθε τίμιο συνάδελφο που θέλει να αλλάξει αυτή την κατάσταση, θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις:

• για την οργάνωση της αντίστασης στην ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων

• για την ανασυγκρότηση των σωματείων, πρωτοβάθμιων κλαδικών και επιχειρησιακών

• για τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος

• την ανασυγκρότηση των αγώνων

• για να δημιουργηθούν οι συσχετισμοί για ένα εργατικό κέντρο που θα μας κάνει όλες και όλους υπερήφανους.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

12 Ιουν 2013

Αθήνα 12/6/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

        Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που εφαρμόζοντας το δόγμα <<νόμος και τάξη>> επιβάλλει την δικτατορία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου με κοινοβουλευτικό μανδύα.
       Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η απόφαση για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, ο νόμος για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τα χαράτσια και η φοροληστεία, όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που πήρε και αυτά που πρόκειται να εφαρμόσει δείχνουν ότι η <<ανάπτυξη>> θα στηριχτεί στην πλήρη εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
       Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τις εργαζόμενες μητέρες, τους άνεργους, τους απλήρωτους συναδέλφους μας, στην 24ωρη απεργία Πέμπτη 13 Ιούνη και στην συγκέντρωσή μας στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 10.30π.μ.
       Η συμμετοχή μας στην απεργία δηλώνει και την ταξική μας αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στα Σ.Μ EXTRA στο Λαύριο, που είναι 23 μέρες σε απεργιακή κινητοποίηση με αίτημα την σταθερή και μόνιμη εργασία και κλαδική σύμβαση που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.


ΤΟ Δ.Σ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει τη συρρίκνωση και το κλείσιμο της ΕΡΤ πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να αντισταθούν, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι σε αυτήν την αντεργατική πολιτική.



ΤΟ Δ.Σ

10 Ιουν 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:


«ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 51 - 5ος ΟΡΟΦΟΣ – 105 52 – ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. FAX: 2105229813. SITE: www.sesem.gr. e-mail: sesem@otenet.gr.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, μαζί με την συμπαράστασή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος σε όλη την Ελλάδα, να καταδικάσουν την αντεργατική τακτική της εργοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ EXTRA και να ταχθούν αλληλέγγυοι στον δίκαιο πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους, ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών.

Το ίδιο δε δηλώνει την αποφασιστικότητά του, να συντονίσει την δράση του, μαζί με όλα τα Ταξικά Συνδικάτα, ενάντια στις επιθέσεις συνολικά των εργοδοτών και δυναμικά και αγωνιστικά από κοινού να οργανώσουν την πάλη, σε κάθε χώρο εργασίας, με τα επίκαιρα αιτήματά τους, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, για συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

6 Ιουν 2013


ΠΑΜΕ

Νομική ενημέρωση για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του, βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, στερούνται ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες για να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους, αντιμετωπίζουν καθημερινά εκβιαστικά και τρομοκρατικά τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία. Βρίσκονται αντιμέτωποι με την προσπάθεια κατασχέσεων.



Το ΠΑΜΕ ενημερώνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους ότι μπορούν κάθε Πέμπτη 6-8 στα γραφεία του ΠΑΜΕ να επισκέπτονται νομικούς για ενημέρωση πάνω στα ζητήματα αυτά. Μπορούν ακόμα να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ: 210.3301.842, 210.3301.847, 210.3833.786.



ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434 - ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr, www.eelp.gr, Email: pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr

ΑΘΗΝΑ, 5 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η κατάσταση που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια είναι απελπιστική. Απολύσεις, ανεργία, απλή-ρωτοι εργαζόμενοι. Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η κυβέρνηση ακόμα και στο παραπέντε μεθοδεύ-ει την ακόμη μεγαλύτερη καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος ενώ για φέτος θα φορολογηθούν εισοδή-ματα που μέχρι πέρσι απαλλάσσονταν. Ταυτόχρονα ετοιμάζει καινούρια νομοσχέδια με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτά τα πλαίσια, η κυβέρνηση αναγκάζει χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να στραφούν σε ιδιώτες και να πλη-ρώσουν ακόμη και για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, αφού για πρώτη φορά είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή για όλους.

Με γνώμονα τις διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, αλλά και στην κατεύθυνση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε ο κάθε χώρος από το δικό του μετερίζι & στα πλαίσια της αλληλεγγύης, τα σωματεία Λογιστών Αθήνας & Πειραιά μαζί με την Πανελλή-νια Ομοσπονδία Λογιστών ενημερώνουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους ερ-γαζόμενους ότι και φέτος θα στηρίξουμε ανέργους, εργαζομένους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινη-τοποιήσεις ή βρίσκονται για μεγάλο διάστημα απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σύνταξη & υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

Συνεχίζουμε στα περσινά βήματα όπου συλλογικά & έμπρακτα δείξαμε την αλληλεγγύη που πρέ-πει να έχει η τάξη μας σε εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις (Χαλυβουργία, Phone market-ing κ.α.) καθώς και σε κάθε εργαζόμενο που απευθύνθηκε στο σωματείο μας και ζήτησε τη στήριξή μας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στα σωματεία τους, στις Λαϊκές επι-τροπές των συνοικιών ή στα γραφεία του σωματείου της Ε.Ε.Λ.Π. Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 6-8 μ.μ., Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2103810081, 2103802923
Για την καλύτερη προετοιμασία επισυνάπτουμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται :

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

• Φωτοτυπία ταυτότητας

• Προηγούμενες δηλώσεις (Ε1, Ε2, Ε9)

• Βεβαιώσεις αποδοχών, ανεργίας (και συζύγων)

• Μεταβολές οικογενειακής κατάστασης (ληξιαρχική πράξη γέννησης, θανάτου κτλ)

• Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος μένει σε ενοίκιο ή φιλοξενείται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

• Βεβαιώσεις από σχολές για παιδιά που σπουδάζουν.

• Ημερομηνία γεννήσεως υπόχρεου - συζύγου

• Αριθμό παροχής ΔΕΗ όλων των κατοικιών (ιδιοκατοίκηση, μισθωμένη, κενή κτλ)

• ΑΜΚΑ τέκνων προστατευόμενων μελών & ΑΦΜ εάν είναι άνω των 18 ετών.

• Βεβαιώσεις τραπεζών πληρωμής δανείων και τόκων καταθέσεων (αν υπάρχουν)

• Δικαιολογητικά (αν υπάρχουν στο 2012) από πώληση, αγορά, ακινησία αυτοκινήτου

• Επίσης αν υπάρχουν αποδείξεις από:

Γιατρούς, νοσοκομεία, εξετάσεις. Εισφορές σε ταμεία ασφάλισης

Ενοίκια για κύρια κατοικία ή παιδιά που σπουδάζουν. Φροντιστήρια

Bεβαιώσεις δόσεων πιστωτικών καρτών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ 
Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864
E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr

Αθήνα 5 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιμοδοσία διοργανώνει το ΠΑΜΕ απευθυνόμενο σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ Αττικής.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:00 το πρωί έως 4:00 το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β, τηλέφωνα 210 3833786 και 210 3301847).

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977247591.









5 Ιουν 2013


Π Α Μ Ε
Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864

E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ Αθήνα 4 Ιούνη 2013

Δελτίο Τύπου

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ στα πλαίσια του φετινού εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου πραγματοποιεί εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: "Ούτε σκληρά ούτε μαλακά, ούτε φτηνά ούτε ακριβά. Ασυμβίβαστοι με τη ναρκωκουλτούρα" με τη συμμετοχή εκπροσώπων από θεραπευτικές κοινότητες, ΚΕΘΕΑ, το ΕΣΥΝ, σωματεία. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετήσουν άνθρωποι από το χώρου του αθλητισμού.



Καλούμε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά ποδοσφαίρου, τα σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών στα ΙΕΚ, τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ των ΟΑΕΔ, τους συλλόγους γονέων Αθήνας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/6, ώρα 19:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1 (προέκταση της Λένορμαν) .



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΜΕ