21 Φεβ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 9/2/2014

1.      Δευτέρα 24 Φλεβάρη 2014 ώρα 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29 για τους εκατοντάδες απλήρωτους συναδέλφους HONDOS (Ιπποκράτους, Πατησίων),  ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ, ΜΠΕΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και άλλες επιχειρήσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες.
Να πάρει θέση ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει για τους απλήρωτους εργαζόμενους.
2.      Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 ώρα 11 το πρωί συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας κλαδικό και επιχειρησιακά σωματεία μαζί με άνεργους από επιχείρηση SPRIDER. Οι άνεργοι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας ώστε να παίρνουν το επίδομα ανεργίας γιατί ο εργοδότης στα SPRIDER δεν είχε αποδώσει εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
3.      Πέμπτη 6 Μαρτίου ώρα 11 το πρωί συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας με τους άνεργους από τα SPRIDER, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ , να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας για να έχουν δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
4.      Τετάρτη 5 Μάρτη 2014 ώρα 6.30 απόγευμα σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγου με εργαζόμενες γυναίκες  μητέρες με θέμα επαγγελματικές ασθένειες, επιπτώσεις στην υγεία και την μητρότητα. Στη σύσκεψη θα παρευρεθεί γιατρός εργασίας.
5.      Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 συλλαλητήριο σωματείων με αφορμή την ημέρα της γυναίκας της εργατικής τάξης ( 8 Μάρτη)