24 Φεβ 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς Υπουργό Εργασίας
κο. Βρούτση


          Εκατοντάδες εταιρείες στο εμπόριο, παρουσιάζουν κέρδη το 2012, κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που βγήκαν βέβαια από τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων.
          Στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχουμε καθημερινά καταγγελίες από συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους που δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες και είναι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες.
Αναφέρουμε ορισμένες επιχειρήσεις:
          HONDOS (Ιπποκράτους, Πατησίων, Ν. Ιωνία) οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 8 μήνες.
Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες.
          Εταιρεία  ΜΠΕΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ οι εργαζόμενοι απλήρωτοι 4 μήνες.
ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ οι εργαζόμενοι απλήρωτοι 6 μήνες.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ οι εργαζόμενοι απλήρωτοι 4 μήνες.
          Εταιρεία FOKAS κατέβασε ρολά, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι 8 μήνες.
          Αυτές είναι μερικές μόνο από το σύνολο των επιχειρήσεων που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ότι είναι απλήρωτοι.
Κύριε υπουργέ, τι μέτρα θα πάρετε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις τα δεδουλευμένα τους, γιατί είναι απαράδεκτο οι εταιρείες αυτές να επικαλούνται την κρίση και να οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, εργαζόμενους που καθημερινά με τη σκληρή δουλειά τους παράγουν κέρδη.

                                                    ΤΟ Δ.Σ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης πραγματοποίησε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας παρέμβαση με εργαζόμενους – συναδέλφους από επιχειρήσεις που είναι απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με τους εργαζόμενους ζήτησαν να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας με σκοπό να μας πει ο Υπουργός Εργασίας τι μέτρα θα πάρει για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, υπάρχει και γραπτό υπόμνημα για να κατατεθεί στο Υπουργείο.
Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται ο Υπουργός Εργασίας να συναντηθεί με σωματεία και εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό σωματείο και να διεκδικήσουμε με αγωνιστικό τρόπο τα δεδουλευμένα μας, άλλωστε το Υπουργείο Εργασίας μάλλον δεν θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της ¨απληρωσιάς¨ γιατί το Υπουργείο Εργασίας είναι μέρος του προβλήματος εφόσον υλοποιεί όλες τις αντεργατικές αποφάσεις που υπογράφει η συγκυβέρνηση σε επίπεδο Βουλής.

ΤΟ Δ.Σ.