10 Απρ 2014

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά, τις βιαιοπραγίες, τις ύβρεις και τις απειλές της Πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσώνας, με μπροστάρηδες τον Πρόεδρο Μπαμπαλή Γιώργο και τον Γενικό Γραμματέα Τσιαντέ Θωμά, προς τα μέλη των Διοικήσεων της ΟΙΥΕ και του Ε.Κ. Ελασσώνας, που είναι εκλεγμένοι με την παράταξη της ΔΑΣ.
Στις 4 και 5 του Απρίλη πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσώνας. Παρ’ όλες τις προσπάθειες του Προέδρου του Ε.Κ.Ε., ο οποίος εκλέγεται από το συγκεκριμένο σωματείο και της παράταξης που εκπροσωπεί, Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, να αποκλείσει την ΔΑΣ, από τις εκλογές δεν τα κατάφεραν.
Τους ενόχλησε που η ΔΑΣ κατέβασε ψηφοδέλτιο, όπως και το ότι ήταν παρόντες στις διαδικασίες οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ των δευτεροβάθμιων οργάνων, ως όφειλαν και ως είχαν το δικαίωμα, γι’ αυτό και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με κάθε τρόπο. Στην προσπάθειά τους αυτή, επιστράτευσαν μέχρι και τον Πρόεδρο της ΓΣΣΕ, αλλά και την Πρόεδρο της ΟΙΥΕ.
Με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου, όπως επικαλέστηκε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Μπαμπαλής, αλλά και της προέδρου της ΟΙΥΕ Στεκουλέα, υπήρχε εντολή να απομακρυνθεί η αντιπρόσωπος της ΔΑΣ από την ΟΙΥΕ από το Ε.Κ. Ελασσόνας  με την αστεία δικαιολογία κι ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρίσταται στις εκλογές του σωματείου. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σωματείο, είναι ένα από τα σωματεία, που ανήκουν στην δύναμη της ΟΙΥΕ.
Αλλά δεν τους έφτασε μόνο αυτό. Ούτε τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ, εκλεγμένο στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας δεν άφησαν να είναι παρών, με το πρόσχημα ότι εκλέγεται από το Σωματείο Οικοδόμων κι όχι από το Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων.
Αυτές είναι οι «δημοκρατικές» διαδικασίες με τις οποίες πραγματοποιούν τις αρχαιρεσίες στα σωματεία που εκλέγονται οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές.
Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, από αυτούς που κατεβαίνουν σε ένα ψηφοδέλτιο που μέχρι και η Χρυσή Αυγή συμμετέχει, από έναν πρόεδρο Ε.Κ., ο οποίος δημόσια δηλώνει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο πολιτικό Κόμμα και πρέπει να εκπροσωπείται και στο Εργατικό Κέντρο», κι από έναν Γραμματέα Ε.Κ., ο οποίος πρωτοστάτησε στα γεγονότα πριν από ένα χρόνο  στην εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια του Ολοκαυτώματος της Τσαριτσάνης, μαζί με τον βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και με άλλα τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Μπορεί να ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στην ΔΑΣ, κατεβάζοντας ένα «Ενωτικό» ψηφοδέλτιο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν τα υπολόγισαν όμως σωστά.
Παρ’ όλους τους μηχανισμούς τους, πήραν την απάντησή τους από τους εργαζόμενους.

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ. ενισχύθηκε σημαντικά σε ψήφους και σε ποσοστά.  
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να  καταδικάσουν τέτοιες  πρακτικές με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στη λαϊκή δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε παντού.
Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για ακόμα μία φορά για τον βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής στο εργατικό κίνημα, αλλά και τον βρώμικο ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, που είναι πλειοψηφία στην ΓΣΣΕ και την ΟΙΥΕ.
Τον ίδιο βρώμικο ρόλο έχουν και οι δήθεν φιλεργατικές παρατάξεις, τύπου ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΡΙΖΑ. 
Με κάτι τέτοια όμως ξεσκεπάζονται και δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο.
Συμμαχούν ακόμα και με την Χρυσή Αυγή, προκειμένου να επιτεθούν στο ταξικό εργατικό κίνημα και στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ. 
Με τη στάση μας και τη δράση μας, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ των εργαζομένων, να απαλλαχτούμε από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που χρόνια τώρα βάζει πλάτη για να περάσουν όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.
Να απομονώσουμε τα φασιστοειδή, να μην έχουν τόπο να σταθούν.
Τα σωματεία, οι φορείς του μαζικού κινήματος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, να βγάλουμε συμπεράσματα για το ρόλο τους και με τη συλλογική μας δράση να τους τσακίσουμε, να τους απομονώσουμε, στέλνοντας τους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Τσαριτσάνης, όπου ο λαός της όρθωσε το μπόι του απέναντι στην «Χρυσή Αυγή», απάντησε αποφασιστικά στις προκλήσεις της, την απομόνωσε και την έδιωξε από την εκδήλωση τιμής και μνήμης....

                                                             ΠΑΜΕ    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  
               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥΥΠΗΡΕΣΙΩΝ