8 Μαΐ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αναδεικνύεται η πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου με 17.000 εργαζόμενους πανελλαδικά μετά την εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και ΛΑΡΙΣΑ , νε παράλληλη επέκταση στην χονδρική, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η ανάπτυξη και τα τεράστια κέρδη της εταιρείας πατάνε πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχια για τους εργαζόμενους της εταιρείας που στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.
Στο σύνολο των εργαζομένων έχει περικοπεί από την εργοδοσία το επίδομα γάμου, ταμείου, οδηγών, δηλ. η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων είναι πάνω από 20%.
Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έρχεται τώρα να επιβάλει και την εκ περιτροπής εργασία στους χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία δηλ. μείωση των ημερών εργασίας που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των ήδη πετσοκομμένων μισθών.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την προκλητική, αυταρχική απόφαση της μεγαλοεργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και καλεί τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στον εκβιασμό της μεγαλοεργοδοσίας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπ. Καταστημάτων & Ιδ. Επιχειρήσεων Πειραιά  και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδ. Υπαλλήλων Ελευσίνας, δηλ. τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου στο Νομό Αττικής στηρίζουμε την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου για προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.
Καλούμε τους εργαζόμενους  στον κλάδο και τα επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ γιατί η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας αφορά το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο.
Καλούμε τους εργαζόμενους  στα Σ.Μ.  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, να δώσουν τη μάχη με αιτήματα:     
1.      Άμεση ανάκληση των σχεδίων της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία.
2.      Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί .
3.      Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της εργοδοσίας που προβλέπει μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ .
4.      Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με 920 ευρώ κατώτερο μισθό .
5.      Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης, μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
6.      Σταθερή μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Εργαζόμενες εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, όλοι συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ