14 Μαΐ 2014


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β - ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΤΗΛ. 2103236 287 - 2103232 463

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:
«ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 51 - 2ος ΟΡΟΦΟΣ – 105 52 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. FAX: 2105229813. SITE: www.sesem.gr. e-mail: sesem@otenet.gr.

Αθήνα 14/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA ,  καταγγέλλουν την προκλητική στάση της εργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που αρνείται συνάντηση με το κλαδικό και το επιχειρησιακό σωματείο για να συζητήσουν με αφορμή την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης στο Σ.Μ.  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία των σωματείων με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, η απάντηση για την συνάντηση ήταν η εξής : ¨Δεν υφίσταται λόγος για συνάντηση σχετικά με την απόλυση της εργαζόμενης, άλλωστε γίνονται δεκάδες απολύσεις κάθε μέρα στην εταιρεία¨ .
Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο απήντησαν και στην εργαζόμενη όταν ρώτησε το λόγο της απόλυσης της,  ότι ο μισθός της συναδέλφισσας (200 ευρώ το μήνα)  ήταν κόστος για την επιχείρηση.
Η προκλητική στάση της εργοδοσίας φανερώνει και το στόχο της.
Απολύει καθημερινά εργαζόμενους ασκώντας τρομοκρατία γιατί οι εργαζόμενοι στα Σ.Μ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά, αρνήθηκαν την εκ περιτροπής εργασία που θέλει να τους επιβάλλει  η εργοδοσία για να μειώσει ¨το εργατικό κόστος¨ .
Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  αναδεικνύεται η πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου με 14.000 εργαζόμενους πανελλαδικά μετά την εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και ΛΑΡΙΣΑ , με παράλληλη επέκταση στην χονδρική, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η ανάπτυξη και τα τεράστια κέρδη της εταιρείας πατάνε πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχια για τους εργαζόμενους της εταιρείας που στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο και στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας.


                                                                     ΤΑ Δ.Σ.