12 Ιουν 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Στις 18 Ιουνίου 2014 οι συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι στα βιβλιοπωλεία, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αιτήματα υπογραφή συλλογικής σύμβασης, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε απλήρωτους εργαζόμενους και καταβολή αποζημιώσεων σε απολυμένους εργαζόμενους.
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι στενά συνδεδεμένα και με τα αιτήματα των χιλιάδων εκατοντάδων εμποροϋπαλλήλων που δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ, σε μεγάλα εμπορικά, σε πολυεθνικές εταιρείες.
Συμπαραστεκόμαστε στον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας και καλούμε τους εργαζόμενους στα βιβλιοπωλεία να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Ιούνη.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προετοιμάζεται για τη Γενική Συνέλευση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιούνη 2014  με πρόγραμμα δράσης που απαντά στην ενιαία επίθεση της εργοδοσίας με αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, αιτήματα και για το ασφαλιστικό, το εργασιακό, τον ελεύθερο χρόνο μας, την απληρωσιά, τις απολύσεις, το ωράριο εργασίας και άλλα.
Μια πρώτη αγωνιστική απάντηση για τη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της συγκυβέρνησης και των μονοπωλίων είναι η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη ώρα 18.00 στα Προπύλαια, συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνταξιουχικές οργανώσεις και σωματεία.    


                                                       Το Δ.Σ