19 Ιουν 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συνεχείς απελευθερώσεις του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, κατ΄εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολυεθνικών ομίλων, οδήγησαν στη συρρίκνωση και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών καταστημάτων, στην αύξηση  της ανεργίας, στην επικράτηση μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο.
Αυτοί οι μονοπωλιακοί όμιλοι καθορίζουν από την ποιότητα των προϊόντων που μας πασάρουν, μέχρι τις τιμές, αυτοί καθορίζουν το μισθολογικό και μη μισθολογικό  ¨κόστος¨ των χιλιάδων εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων.
Οι απελευθερώσεις του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, άνοιξαν το δρόμο για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και δεν αποκλείεται, όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, η 24ωρη λειτουργία του εμπορίου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι,   ¨απασχολούνται¨ 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.
Απόρροια των παραπάνω είναι και οι ¨Λευκές νύκτες¨ που έχουν αρχίσει να οργανώνουν διάφοροι Δήμαρχοι με κάποιους εμπορικούς συλλόγους και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης.
Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αυτοί οι Δήμαρχοι (Ίλιον, Μαρούσι) είναι στελέχη της Ν.Δ. , όπως και η πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων που αιτούνται για τις ¨Λευκές νύκτες¨ .
Καθόλου τυχαίο και το γεγονός ότι το ίδιο αίτημα είχε καταθέσει και ο ¨ανεξάρτητος¨ Καμίνης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  με τον εμπορικό σύλλογο Αθήνας (Ν.Δ)  το Δεκέμβρη του 2013.
Περίτρανα αποδεικνύεται ότι οι ίδιες παρατάξεις που συγκυβερνούν και νομοθετούν όλα τα αντεργατικά μέτρα, αυτές οι ίδιες παρατάξεις υλοποιούν σε Δήμους και Διοικητικά Συμβούλια στα σωματεία των εργοδοτών αυτά τα μέτρα.
Στο εργατικό κίνημα αυτοί που συναίνεσαν στην απελευθέρωση του ωραρίου που άνοιξε το δρόμο για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών, υλοποιώντας της έκθεση ΣΕΡΚΑΣ είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ)  που είναι πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, άλλωστε ως θιασώτες και ένθερμοι υποστηρικτές της Ε.Ε. είναι πρωτοπόροι στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων μέσα στο εργατικό κίνημα.
Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεώνεται από κανένα νόμο να δουλέψει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Ας δουλέψουν αυτοί που αποφάσισαν για τις ¨Λευκές νύκτες¨ .
Όλοι αυτοί που πριμοδοτούν και ενισχύουν το πολυεθνικό κεφάλαιο μεθοδεύοντας την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, είτε είναι Δημοτική αρχή, είτε εμπορικοί σύλλογοι, ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν θα ¨εκβιάζονται¨ για πολύ, θα έρθει η στιγμή που η αγανάκτηση τους θα γίνει οργανωμένη δράση για να πετάξουν τα παράσιτα από πάνω τους.

                                                                 ΤΟ Δ.Σ.