29 Σεπ 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ¨
29/9/2014
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στον χώρο εργασίας καθημερινά αντιμετωπίζουμε εντατικοποίηση της δουλειάς, ωράρια εργασίας από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ , ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας (μέτρα προστασίας, συντήρηση μηχανημάτων, ανεπαρκής φωτισμός), δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για  το διάλλειμα μας, απλήρωτες υπερωρίες και άλλα πολλά που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας.
Όλα αυτά συνδέονται με το ασφαλιστικό, τις συνθήκες υγιεινής-ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας, με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο, την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, δηλ. με αιτήματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμόρφωσαν και αφορούν το σύνολο της ζωή μας.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα αφορά νέους αντιασφαλιστικούς νόμους, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων, ουσιαστικά να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, την απεργία.
Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, καλούμαστε σε πανστρατιά κινητοποίησης σε συλλαλητήριο Σάββατο 4 Οκτώβρη ώρα 11 το πρωί στην Ομόνοια, με τα πανό μας, με τα αιτήματα μας, το πλαίσιο δράσης, να διατρανώσουμε την αντίθεση μας σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που οδηγούν στο ξεζούμισμα μας και να μεγαλώσουν τα κέρδη της εργοδοσίας.
Πάνω στην εξαθλίωση μας πατάει η ¨ανάπτυξη¨ των επιχειρήσεων και των κερδών τους.
Κάποια παραδείγματα: Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ο εργαζόμενος θα έχει προσωπική ευθύνη, δεν θα καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα ούτε ως επίδομα εργατικού ατυχήματος, ούτε ως ημέρες αδείας μέχρι να αναρρώσει, καταργούνται τα επιδόματα μητρότητας όπως και η άδεια μητρότητας.
Ομαδικές απολύσεις: Η εργοδοσία θα έχει δικαίωμα να απολύει μέσα σε ένα βράδυ. Το σύνολο των εργαζομένων, χωρίς καμιά συνέπεια.     
Για τον συνδικαλιστικό νόμο: Θα βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας. Ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα για lockout δηλ. ¨κατεβάζω ρολλά στην επιχείρηση μέχρι να σταματήσει η απεργία¨ .
Για όλα αυτά, και άλλα πολλά, πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εργοδοσία, την εξουσία των μονοπωλίων, να αποδείξουμε τη δύναμη μας, να πεισμώσουμε να διατρανώσουμε την αντίθεση μας.
-Αποφάσισε να πάρεις τη ζωή σου, στα χέρια σου.
-Έλα να συζητήσουμε, να έχεις γνώση για το τι μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, μονοπώλια, Ε.Ε..
-Σπάσε το φράγμα της μοιρολατρίας και του φόβου.
-Η αναποτελεσματικότητα ισχύει εκεί που δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους αγώνες.
-Η εργοδοσία δεν είναι ποτέ ¨αναποτελεσματική¨ γιατί παρότι οι εργοδότες έχουν το κράτος δικό τους, τους νόμους δικούς τους, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στο πλάι τους, συμμετέχουν και στα σωματεία τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10/2014 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κατώτερο μισθό 920ευρώ.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στην φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
·        Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
·        Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
·        Όχι στην μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου σε επαγγελματικό.

Προσυγκέντρωση Σάββατο 4/10/2014    9.30 το πρωί
στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Αγ. Φιλοθέης 5β- Πλ. Μητροπόλεως