22 Οκτ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συνεδρίασε στις 21/10/2014 με θέματα που αφορούν το Πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη 2014 και τη Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 26/10/2014.
Η συζήτηση από τα μέλη του Δ.Σ. στο μεγαλύτερο κομμάτι της αφορούσε τις δράσεις και παρεμβάσεις του σωματείου με στόχο την συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων  στον κλάδο στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο με αιτήματα που συνδέονται με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, το ασφαλιστικό, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία.
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη 2014 είναι μια μάχη που μας χωρά και μας αφορά όλους,  είναι ένα μεγάλο βήμα για το συντονισμό δυνάμεων και για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα, και ένα ακόμα βήμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμβάλλει στο δικαίωμα της συμμετοχής των εμποροϋπαλλήλων στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο κηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας για το Σάββατο 1 Νοέμβρη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
Καλούμε τους συναδέλφους μας και τα επιχειρησιακά σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, την επιτροπή ανέργων του ΣΕΑ με τα δικά τους πανό με τα αιτήματα τους και τους εργαζόμενους με τις στολές εργασίας στην προσυγκέντρωση των σωματείων του εμπορίου που θα ανακοινωθεί την ημέρα της Γ.Σ.

ΤΟ Δ.Σ.