1 Οκτ 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς Περιφερειάρχη Αττικής
κα Δούρου Ρένα
Κοιν/ση:  Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις συνήθεις μεθοδεύσεις από Εμπορικούς Συλλόγους που αποφασίζουν ¨Λευκές νύχτες¨ ανά περιοχή, υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να εργάζονται μέχρι τις 3 τη νύχτα.
Συγκεκριμένα γνωρίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας κατέθεσε αίτημα προς την Περιφερειάρχη  κα Δούρου, για ¨Λευκή νύχτα¨ στην Αθήνα στις 24 Οκτωβρίου.
Αντίστοιχα υπάρχει γραπτό κείμενο με τίτλο:
¨10 Οκτωβρίου το μεγάλο  SHOP and TASTE  EVENT   στη Ν. Σμύρνη¨
Που καλεί κόσμο για τις 10 Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα ως αργά το βράδυ, ¨να διασκεδάσουν και να περάσουν αξέχαστα, ψωνίζοντας με ειδικές χαμηλότερες τιμές¨ δηλ. ¨Λευκή νύχτα¨ χωρίς να το ονομάζουν έτσι.
Οι ¨Λευκές νύχτες¨, νέο φρούτο, σε περιοχές που εφαρμόστηκαν, με αστείες δικαιολογίες κάθε φορά, ¨πάτησαν¨ πάνω στη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως και τελικής πτώσης των εργαζομένων.
Ζητάμε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής , κα Δούρου Ρένα, άμεσα και πάντως πριν έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, οποιοδήποτε αίτημα, για ¨Λευκή νύχτα¨ .  
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.


ΤΟ Δ.Σ.