24 Οκτ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση του Δικαστηρίου να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Καλαντίδου Σοφία, γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά  των εργαζομένων στο Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ .
Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ της συγκυβέρνησης και έρχεται να προστεθεί σε σωρεία και άλλων αντιδραστικών αποφάσεων της δικαιοσύνης όπως για τους απεργούς συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ, ¨δίνοντας αέρα στα πανιά¨ της μεγαλοεργοδοσίας, όπως και με τη μήνυση  της εταιρείας LIDL σε συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου στο Ν. Αττικής για απεργιακή κινητοποίηση που είχε γίνει το 2010.
Προφανώς  όλα τα παραπάνω στρώνουν και προετοιμάζουν το έδαφος για την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων όπως ετοιμάζεται να επικυρώσει η συγκυβέρνηση με νόμο στη Βουλή με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας.
Καμία απόφαση δικαστηρίου, κανένας νόμος δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους αγωνιστές που με αυταπάρνηση προσπαθούν να οργανώσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία με την συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη 2014, για να ακουστεί η δική μας φωνή, για να πάρουμε το μέλλον και τη ζωή μας στα χέρια μας.


ΤΟ Δ.Σ.