3 Οκτ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Εργαζόμενη, Εργαζόμενε στον Μαρινόπουλο

ΟΛΟΙ μαζί να απαντήσουμε στην εργοδοσία με την συμμετοχή μας στις συσκέψεις των παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα, με την μαζικότητα τους να τις μετατρέψουμε σε γενικές συνελεύσεις.
Συζητάμε τα προβλήματα που μας απασχολούν καθημερινά, για την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απλήρωτες ώρες, τα  κομμένα ρεπό, τις επιπλήξεις που πέφτουν βροχή, τις δυσμενής μετάθεσης, τις απολύσεις, να καταλήξουμε πως με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και όποια άλλη μορφή δράσης επιλέξουμε θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας έχει παρακρατήσει η εργοδοσία.
Τώρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά σχέδιο και πρόγραμμα δράσης συγκεκριμένο που θα απαντάει στα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, στην επίθεση τις κυβέρνησης που έχει παραχωρήσει τα πάντα στην εργοδοσία  με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους.  
Γνωρίζουμε όλοι ότι η γιγάντωση του ομίλου βασίζεται στη δική μας δουλειά, στο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.  Τα κέρδη τους βασίζονται στις μειώσεις των μισθών μας, στο κόψιμο των επιδομάτων μας, στα 100αρια που τραβάμε καθημερινά προκειμένου να αυξήσουν όσο γίνεται τα κέρδη τους και εάν είμαστε «άξιοι» να πάρουμε την δωροεπιταγή ψίχουλα, διαφορετικά η απόλυση είναι προ των πυλών.   
Οι  εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που ψήφισαν και ψηφίζουν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συντρίβουν τις ζωές  μας, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, νέες περικοπές  στις παροχές Υγείας-Πρόνοιας, νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών, απελευθέρωση των απολύσεων, αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων, στην συνδικαλιστική δράση – έκφραση –οργάνωση- συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων.
Από την ΔΕΘ ακούσαμε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διαγωνίζονται για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλλίτερα τα συμφέροντα των μεγαλέμπορων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου, τους ακούσαμε να κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους κατάμουτρα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Δεν χωράει πια ούτε η απογοήτευση και ο συμβιβασμός και ακόμα περισσότερο δεν χωράει η στάση αναμονής ούτε η επιλογή ξανά του μικρότερου κακού. Αυτές τις λογικές πρεσβεύουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), του ΕΜΕΙΣ (ΠΑΣΚΕ), της ΔΑΚΕ (ΝΔ) που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.  

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ  στο επιχειρησιακό σωματείο,
 στα σωματεία του κλάδου σε όλη την  Ελλάδα !!!

      ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
·         Να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς.
·         Κυριακή υποχρεωτική αργία με νομοθετική κατοχύρωση για όλους τους εργαζόμενους.
·         Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις ,να επιστρέψουν οι απολυμένοι με τη προηγούμενη σύμβαση τους.
·         Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και ωρομισθίου σε συμβάσεις αόριστου χρόνου με 5ημερο,8ωρο,40ωρο.  Κανένας με δουλειά 2-3 ημερών κανένας με μισθό 200€ και 300€.
·         Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους στους εμποροϋπαλλήλους με 920€ κατώτατο μισθό.

 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΧΜΕΤ :       Μέλος Κεντρικής Διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου
 ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ :              Μέλος Κεντρικής Διοίκησης Επιχειρησιακού Σωματείου
 ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ     Πρόεδρος Παραρτήματος Μαγνησίας
 ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ :             Ταμίας Παραρτήματος Μαγνησίας
 ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ :      Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Αττικής
 ΛΕΚΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ :        Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Παραρτήματος Αττικής