20 Ιουλ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα  και συνάδελφο να δυναμώσει τον αγώνα του σε κάθε εργασιακό χώρο, να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε επαφή με το κλαδικό του σωματείο. Τα νέα μέτρα που φέρνει για ψήφιση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαρώνουν ότι έχει απομείνει όρθιο από τα δύο προηγούμενα μνημόνια και αφορούν όλους μας. Το τρίτο μνημόνιο φέρνει  μειώσεις στους  μισθούς μας ,σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου δεν έχασε καθόλου χρόνο και εξαπολύει αυτές τις μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εμποροϋπαλλήλους με απολύσεις, μειώσεις μισθών, άδειες άνευ αποδοχών, νέες συμβάσεις με κατεδάφιση όσων δικαιωμάτων είχαν απομείνει επικαλούμενη τις εξελίξεις.  Οι εξελίξεις όμως είναι αντεργατικές – αντιλαϊκές,  βούτυρο στο ψωμί του κεφαλαίου που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύριζε κλέβοντας τον δικό μας ιδρώτα και αυτό εξακολουθεί να κάνει έχοντας τις πλάτες κυβερνήσεων και διαφόρων  άλλων μηχανισμών  και στηριγμάτων του (π.χ. εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό) .
Απαιτείται από εμάς αγωνιστική - μαζική απάντηση.  Να μην χαθεί άλλος  χρόνος.
Να μην υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, να μην κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.
Η αναμονή,  ο φόβος,  η προσμονή λύσεων από αλλού δεν  ωφέλησε κανέναν εργαζόμενο ή άνεργο.        
Για τους εμποροϋπαλλήλους, τους ανέργους του κλάδου δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά μόνο η ανάπτυξη των αγώνων, η ατομική συμβολή του καθενός μας στη συλλογική πάλη, η συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκροτήσουμε σωματειακές επιτροπές.  Απέναντι σε αυτήν την επίθεση κυβέρνησης-εργοδοσίας – Ε.Ε.  να μην μείνει κανένας μόνος του.
Να ορθώσουμε το ανάστημα μας!
Η εργατική τάξη έχει τα δικά της όπλα που πρέπει να αξιοποιήσει.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης  για τον κάθε εργαζόμενο να μπει μπροστά να πάρει σάρκα και οστά η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε εργασιακό χώρο. Να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Να είναι άμεση η απάντηση – κινητοποίηση μας στην εργοδοτική επίθεση.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22/7/15 , 7.30 μ.μ στην Ομόνοια, προσυγκένρωση 7.00μ.μ πλατεία Κάνιγγος ημέρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται το δεύτερο κύμα των προαπαιτούμενων  αντιλαϊκών μέτρων για το 3ο μνημόνιο. 

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ.

ΤΟ Δ.Σ.