30 Ιουλ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα CHAMPION
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από το κατάστημα της εταιρείας στον Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 130)  ένα εκ των δυο που επιλέγει η εταιρεία να κλείσει αυτό το διάστημα.
Η συγκεκριμένη εργοδοσία όπως άλλωστε και κάθε μεγαλέμπορος του κλάδου επιλέγει αυτήν την περίοδο να εξαπολύσει άγρια επίθεση στους εργαζόμενους  με απολύσεις, κλεισίματα καταστημάτων, άδειες άνευ αποδοχών, συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση και όποιο άλλο μέτρο αυτή επιλέγει για να εξασφαλίσει τα κέρδη της.
Η διεύθυνση της CHAMPION μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δήλωσε συγκριμένα ότι ¨θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα¨ για το καλό της εταιρείας και αυτό δεν αποκλείει το κλείσιμο και άλλων καταστημάτων και την απόλυση δεκάδων συναδέλφων μας. Η συγκεκριμένη εταιρεία όλο το προηγούμενο διάστημα θησαύριζε ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, δίνοντας τους μισθούς 240 ευρώ και αξιοποιώντας κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης και τώρα τους καλεί για ακόμα μία φορά να επωμισθούν τα βάρη της εταιρείας ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την κερδοφορία της.
Τη δεδομένη στιγμή απολύει πρωτοπόρα συνάδελφο, μέλος του σωματείου για να ξεμπερδεύει μια και καλή με συναδέλφους που μάχονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας , όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας , νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα , συνάδελφο εργαζόμενο στα CHAMPION να έρθει σε επαφή με το σωματείο του, να μη δεχτεί κανένας εργαζόμενος να απολυθεί. Συλλογικά να παλέψει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλλήματα της εργοδοσίας, σήμερα είναι η συναδέλφισσα μας αύριο θα είναι κάποιος άλλος αν δεν ορθώσουμε το ανάστημα μας συλλογικά, συζητώντας και αποφασίζοντας όλοι οι εργαζόμενοι να μην δεχτούν καμία απόλυση κανενός εργαζόμενου.   
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στο νέο μνημόνιο αποτυπώνονται μέτρα που θα φέρουνε νέα κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, νέα φοροκαταιγίδα, νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα παλιά και μεγαλώνουν το Γολγοθά της εργατικής  τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Συγκεκριμένα στο εμπόριο προωθούνται ως κύρια μορφή απασχόλησης οι ελαστικές μορφές εργασίας (Μερική Απασχόληση- Ωρομίσθιο), το χτύπημα της πλήρους και σταθερής δουλειάς, η μια και έξω κατάργηση της Κυριακής αργίας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει μόνος του απέναντι σε αυτήν την επίθεση κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοτών, Ε.Ε. .
Είναι ανάγκη σήμερα να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς να δυναμώσουμε το κλαδικό μας σωματείο, να δημιουργήσουμε σωματειακές επιτροπές. Αυτό είναι το μόνο όπλο μας . Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, εμείς οι εργαζόμενοι να αντιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα.
Απαιτούμε:
·        Να παρθεί πίσω η απόλυση και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
·        Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα.

                                                                        ΤΟ Δ.Σ.