29 Οκτ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα κλαδικά σωματεία Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ,Σύνδεσμος  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αν. Εταιριών & Γραφείων και το Συνδικάτο Καθαριστριών & Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων στα πλαίσια της οργάνωσης της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας 12/11/15  πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα : ‘’ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ’’. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00π.μ στα γραφεία του Συλλόγου  Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγίας Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως.
Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί για τους εργαζόμενους το πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο , το ατύχημα ,τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά που τα έχουν πληρώσει οι με ιδρώτα και κόπο οι εργαζόμενοι σήμερα κατακρεουργούνται.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πατώντας πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις πολιτικές αποφάσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων προετοιμάζει μέσω σοφών και επιστημών νέα βάρβαρα μέτρα. Μέτρα που απορρέουν   από τις κεντρικές κατευθύνσεις και το κεντρικό στόχο που ψηφίστηκαν στο 3ο μνημόνιο και είναι η απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης έτσι ώστε να θωρακιστεί και να πολλαπλασιαστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ουσιαστικά καταργούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ