14 Οκτ 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στις αποθήκες, στα καταστήματα και στα γραφεία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Δεν υπογράφουμε, δεν συναινούμε στα σχέδια της εργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.
Το κλαδικό σας σωματείο, ο  Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας είναι στο  πλάι  σας απέναντι στην επίθεση που δέχεστε τους τελευταίους μήνες από την εργοδοσία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Επίθεση που οδηγεί  δεκάδες από εσάς στην ανεργία. Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ προχωρεί  στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της και εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, τάζοντας τους ότι θα πάρουν όλη την αποζημίωση που δικαιούνται  και επιπλέον 1500  ευρώ. Βαφτίζει τις μαζικές απολύσεις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Ενώ δεν είναι και λίγοι οι εργαζόμενοι που θα πεταχτούν στο δρόμο αξιοποιώντας η εταιρεία όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει για όλους τους μεγαλέμπορους και γενικά το κεφάλαιο πρώην και νυν αστικές κυβερνήσεις (π.χ προειδοποιητικές απολύσεις με την μισή αποζημίωση) .
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποίησε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας στις 2/10/2015, με αίτημα κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του και το μεροκάματο του.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ με τα εκατοντάδες καταστήματα πανελλαδικά και όχι μόνο αφού διαθέτει καταστήματα  σε Βαλκάνια , Κύπρο και δραστηριοποιείται στο καλλυντικό, την ένδυση, στο φάρμακο και στο χονδρεμπόριο είναι προκλητικό να επικαλείται μείωση τζίρου και κερδών. Είναι προκλητικό για ακόμα μια φορά να φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων την όποια χασούρα έχει  λόγω οικονομικής κρίσης και  ανταγωνισμού.
Ø Καλούμε κάθε  συναδέλφισσα, συνάδελφο να συσπειρωθεί, να δυναμώσει το κλαδικό και επιχειρησιακό του σωματείο. Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα. 
Ø ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 9.00μ.μ.  ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β, ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ). ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.    
                                                              ΤΟ Δ.Σ.