26 Νοε 2015

ΤΡΙΤΗ 1Η ΔΕΚΕΜΡΒΗ 2015
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, να βάλουν φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας που κλείνει καταστήματα, απολύει εργαζόμενους, μειώνει μισθούς, απαντώντας  αγωνιστικά με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτη 1η Δεκέμβρη 2015, για όλους τους εργαζόμενους, για όλα τα παραρτήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην  εταιρία του Μαρινόπουλου να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση!

Τα κλεισίματα των καταστημάτων πανελλαδικά, οι απολύσεις εργαζομένων που η εργοδοσία τις εμφανίζει ως ¨οικειοθελείς αποχωρήσεις¨, οι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας, οι δυσμενής μεταθέσεις σε μαγαζιά όσο γίνεται πιο απομακρυσμένα από τον τόπο κατοικίας, όλο αυτό το μπαράζ της επίθεσης της εργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε εργαζόμενους με στοιχειώδη δικαιώματα, εντάσσεται σε σχέδιο  αναδιάρθρωσης της εταιρίας ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο, την ίδια ώρα που γίνονται σοβαρές ανακατατάξεις στο χώρο, που δυναμώνει ο  ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαλύτερα σουπερ μάρκετ για το ποιος θα επικρατήσει  στην αγορά, ποιος θα έχει  περισσότερες πωλήσεις και τζίρο .

Η επίθεση της εργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ συνδέεται και με τη συμφωνία της εργοδοσίας με τράπεζες για δανειοδότηση της εταιρείας. Η έγκριση δανειοδότησης προϋποθέτει ελαχιστοποίηση του ¨εργατικού κόστους¨  για εξασφάλιση των τραπεζών ως προς την εξόφληση των δανείων, που σημαίνει πως η επιχείρηση θα επιδιώξει να γίνουμε πιο φθηνοί, λιγότεροι, πιο εκμεταλλεύσιμοι.

   Στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων θυσιάζονται οι λαοί, ένα ένα τα εργατικά δικαιώματα, όσα είχαν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες. Στο πλευρό της εργοδοσίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετεί μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων με κυριότερα τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που υπηρετούν στο στόχο της ανάκαμψης κερδών μέσα από το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, οι όποιοι οδηγούνται να ζουν όλο και χειρότερα. Την ώρα που ο Μαρινόπουλους απολύει και  μειώνει τους μισθούς, η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα, η τράπεζα να πάρει το σπίτι, η κυβέρνηση μειώνει τις συντάξεις, η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα σχολεία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χεριά. Αγωνιστικά φράζουμε το δρόμο κυβέρνησης και  εργοδοσίας, δεν μας ταιριάζει η απογοήτευση και η μοιρολατρία. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική  «ότι τίποτα δεν γίνεται». Δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί και οι απειλές της εργοδοσίας, το γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και καλλιέργειας του φόβου και της δυσπιστίας ανάμεσα στους λαούς, στους εργαζόμενους.

ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ απεργούμε γιατί δεν δίνουμε συναίνεση στον εργοδότη να μας στερήσει τους κόπους μιας ζωής, γιατί έχουμε δικαίωμα στη δουλειά και το μεροκάματο, γιατί κάνουμε το μεγάλο βήμα και εμπιστευόμαστε τη δύναμη μας, γιατί δεν κάνουμε άλλες θυσίες για την εργοδοσία που πλούτισε από τη δουλειά μας.
                                                        Διεκδικούμε:
·        Καμία απόλυση, καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας, να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος μη χάσει τη δουλειά του.
·        Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο5θήμερο.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία γιατί χωρίς εμάς δεν θα γίνει ποτέ το ¨κάτι παραπάνω¨ που όλοι θέλουμε και αποζητάμε.
Μπαίνουμε στη μάχη, οργανώνουμε την απεργία με δημιουργία απεργιακών επιτροπών και σε  καταστήματα και στις αποθήκες, με μοίρασμα της ανακοίνωσης και συζήτηση συνάδελφο το συνάδελφο.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή και στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία 3 Δεκέμβρη 2015. 

                                                      ΤΟ Δ.Σ.