29 Ιαν 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με μαζικούς φορείς (Λαϊκή Επιτροπή, συνταξιούχους, Σύλλογο Γυναικών)  σήμερα 29/1/16  προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στην οδό Ευδόξου 24 στο Ν. Κόσμο καταγγέλλοντας  την εργοδοσία της  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ,  για την προσπάθεια της να «λυγίσει» την αγωνιστική στάση  συναδέλφισσας μας, που είναι μέλος του κλαδικού και επιχειρησιακού μας σωματείου και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και στα δυο σωματεία.
      Η εργαζομένη- συναδέλφισσα αντιμετωπίζει  σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υγείας  και παρόλο που έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωματεύσεις ιατρών που το αποδεικνύουν ώστε να έχει μόνιμα  πρωινή βάρδια, η εργοδοσία επικαλείται ότι «δυσκολεύεται να το υλοποιήσει» με διάφορες προφάσεις.
    Η αγωνιστική στάση της εργαζόμενης και η δράση της σε συνάρτηση με τις παρεμβάσεις της ΔΑΣ Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DIA και του κλαδικού της σωματείου, ανάγκασε την εργοδοσία να αποδεχτεί το αίτημα της, προσωρινά, με μεταφορά της σε άλλο κατάστημα, στοχεύοντας όμως στον εξαναγκασμό της συναδέλφισσας σε παραίτηση, την έχουν μετατρέψει σε «μπαλάκι» αλλάζοντας της συνεχώς καταστήματα και βάρδιες.
   Απαιτήσαμε η  συναδέλφισσα να εργαστεί στην πρωινή βάρδια, όπως έχει αιτηθεί, λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, σε κατάστημα στην περιοχή που κατοικεί.
   Καλούμε τους εργαζόμενους της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, τους κατοίκους της περιοχής  να σταθούν αλληλέγγυοι τόσο στη συγκεκριμένη συναδέλφισσα όσο και στο σύνολο των εργαζομένων στην συγκεκριμένη επιχείρηση οι οποίοι είναι αντιμέτωποι  με την εργοδοτική τρομοκρατία , την απόλυση, τα μαζικά κλεισίματα καταστημάτων, στα οποία προχωρά η εταιρεία πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.
  Τους καλούμε να συμμετάσχουν στην Γενική απεργία 4 Φλεβάρη 10.30π.μ στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες
θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

                                                                                                                                                  
ΤΟ Δ.Σ.