26 Φεβ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα καταστήματα και τις αποθήκες του Σκλαβενίτη,

              Το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκε η συμφωνία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρίας που θα περιλαμβάνει τα 33 υπερμάρκετ που ανήκουν στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  και φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε σοβαρές ανακατατάξεις στον κλάδο του εμπορίου.
              Υπάρχει πείρα στο κλάδο  από  τέτοιες  συμφωνίες, δεν γίνονται προς όφελος των εργαζομένων.
              Ας θυμηθούμε τι έγινε με τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΔΟΥΚΑ, ΕXTRΑ. Πόσοι συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους, υπέστησαν σοβαρές μειώσεις στους μισθούς πριν τους αναλάβει ο "σωτήρας".  Όλα αυτά ήταν μέρος της συμφωνίας.
              Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, όπως και άλλοι 2-3 μεγαλέμποροι, όπως ο  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, My Market που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλη την αγορά των σουπερ μάρκετ,   όλα αυτά τα χρόνια γιγαντώθηκαν, αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Αυτές οι επιχειρήσεις που μονοπωλούν τον κλάδο επιβάλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις τιμές και την ποιότητα των εμπορευμάτων, που αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες, οδηγούν στον αφανισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων εμπόρων. 

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στην επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη.
 Κανένας εφησυχασμός και εμπιστοσύνη στα σχέδια της εργοδοσίας

Οι εργαζόμενοι  στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ έχουν πείρα από το πώς στήνει τα υπέρ μάρκετ η εταιρεία με πιο πρόσφατη αυτή από τις εργασίες για το άνοιγμα στο κατάστημα της Κορίνθου. Μπροστά στην ανάγκη να προχωρήσει τα νέα  επεκτατικά της σχέδια η εργοδοσία φαίνεται  ότι για ακόμη μια φορά θα καλεστούν να βάλουν πλάτη μέσα από μεταθέσεις και μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα, με απλήρωτες υπερωρίες και κομμένα ρεπό. Άγνωστο επίσης είναι τι σκοπούς έχει η επιχείρηση για καταστήματα μικρότερου μεγέθους που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις με τα νέα υπερμάρκετ που θα διαμορφώνονται.
 Οι εργαζόμενοι  στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε κάθε επιδίωξη της εργοδοσίας για  απολύσεις , μεταθέσεις ,μειώσεις μισθών καθώς μας είναι γνωστό πως η γιγάντωση τους όλα τα προηγούμενα χρόνια επετεύχθη με  το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, το ξήλωμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων, με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που αυτές τις  μέρες η εργοδοσία κλείνει καταστήματα και προχωράει σε δεκάδες απολύσεις, ενώ σχεδιάζει και νέα μείωση 8% στους μισθούς.

  Μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Σκλαβενίτη  ενισχύουμε και  συσπειρωνόμαστε στο κλαδικό μας  σωματείο τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  για την διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στο χώρο εργασίας μας.

 Με την δύναμη που μας δίνει η επιτυχία της απεργίας στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, συνεχίζουμε και απαντάμε με 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

ΤΟ Δ.Σ.