11 Φεβ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

O Δήμος Ιλίου για πολλοστή  φορά  προχωρά   σε επιβολή «Λευκής Νύχτας» στις 25/6/16  από τις 19.00 έως τις 03.00 στην τοπική αγορά αναγκάζοντας τους εμποροϋπάλληλους να εργαστούν μέχρι το χάραμα, να κάνουν και τη νύχτα  ...μέρα! Το θράσος τους όμως δεν έχει όρια φτάνει να ζητά την συναίνεση  ενός κλαδικού σωματείου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ζητά την συναίνεση ενός κλαδικού σωματείου που αγωνίζεται σε μόνιμη βάση και σταθερά για να αναπτυχτεί η οργανωμένη πάλη και η διεκδίκηση μέσα στους τόπους δουλειάς με  σταθερό και  ασίγαστο μέτωπο ενάντια στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Παίρνει πρωτοβουλίες, όπως η συγκέντρωση υπογραφών εργαζομένων, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια και σε Δήμους ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στις αποκαλούμενες «Λευκές Νύχτες». Βρίσκεται σε κοινή δράση με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, με τους εργαζόμενους από τους άλλους κλάδους που θίγονται από το συγκεκριμένο μέτρο, την αντιλαϊκή πολιτική γενικότερα.
Η κίνηση αυτή του Δ.Σ.  του  Δήμου Ιλίου μόνο τυχαία δεν είναι και μεμονωμένη.  Το  μεγάλο κεφάλαιο και οι μονοπωλιακοί όμιλοι στον  κλάδο του εμπορίου  επιτάσσουν την  πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου με μόνο στόχο την αύξηση των κερδών τους μέσα από το όλο και μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων και το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων.
Στήριγμα σε αυτό έχουν Δήμους και Περιφέρειες που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν στους μεγαλέμπορους μαγαζιά ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο, 7  μέρες την εβδομάδα.             
Η απάντηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είναι πάγια και σταθερή.

ΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ .
Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω, καμιά θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου!

           Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε κατάστημα να πυκνώσουν τις γραμμές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής, να γίνουν δραστήρια μέλη του συλλόγου. Να οργανωθούν σωματειακές επιτροπές του συλλόγου σε κάθε κατάστημα. Το σωματείο, τα επιχειρησιακά σωματεία και οι επιτροπές μέσα από  συλλογικές διαδικασίες , να οργανώσουν τον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων.
           Να κλιμακώσουν την  πάλη για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικη αργίας που  είναι αναπόσπαστη με τη πάλη για την ανάκτηση των απωλειών των εμποροϋπαλλήλων από τη περίοδο της κρίσης, για την ικανοποίηση όσων πραγματικά αποτελούν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για να έχουμε συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά με 8ωρο και ανθρώπινα ωράρια. Την πάλη για να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
ΤΟ Δ.Σ.