8 Απρ 2016

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 
Προς Υπουργό Εργασίας Γραφείο
Γ. Γραμματέα κου. Νεφελούδη Ανδρέα

Το Ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας, εργαζόμενους αλλά και ανέργους. 

Οι άνεργοι βιώνουμε την πλήρη αβεβαιότητα όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη αλλά και την μελλοντική σύνταξη μας. Δεν φτάνει η καθημερινή πίεση, το άγχος για να τα φέρουμε πέρα, το ποσό του επιδόματος ανεργίας που δεν αρκεί αλλά και δεν καλύπτει το σύνολο των ανέργων, έρχεται επιπλέον το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό που υπονομεύει και χαντακώνει και το παρόν και το μέλλον μας. 

Οι άνεργοι δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν είμαστε ωφελούμενοι, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να μπουν στα όρια της κερδοφορίας των επιχειρηματιών. Κανένας νέος σήμερα που βρίσκεται ήδη σε παρατεταμένη κατάσταση ανεργίας, δεν θα έχει στο μέλλον πολλά χρόνια εργασίας. 

Αντίστοιχα κανένας άνεργος στην ηλικία των 40 και 50 ετών που έχασε ξαφνικά τη δουλειά του, και που δύσκολα θα ξαναπιάσει δουλειά, δεν αισθάνεται προστατευμένος, γιατί και οι νέοι ηλιακά άνεργοι αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνεργοι θα περιμένουμε ως όμηροι για να μπορέσουμε να πάρουμε μια σύνταξη στα 67 η οποία θα είναι στα όρια του επιδόματος. 

 Δεν ευθυνόμαστε για την ανεργία μας, δεν ευθυνόμαστε για την κρίση. Δεν καλυτερεύει η ζωή μας με τα 5μηνα προγράμματα, τα ΕΣΠΑ και τα voucher, που ουσιαστικά είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. 

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο με τα εξής αιτήματα: 

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος, με πλήρη δικαιώματα σε υγεία , πρόνοια. 
  • Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκή κατοικία.. 

Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο σε αυτά τα αιτήματα χιλιάδων ανέργων; 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ¨ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ¨ 
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ¨ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ¨ 
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ¨ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ¨ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ