25 Απρ 2016

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 
ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ
ü ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ     ΤΡΙΤΗ     26 ΑΠΡΙΛΗ        7.00μ.μ.      ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ü ΤΑΞΙΚΟΣ   ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ   ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10.30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ü ΜΑΖΙΚΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ   ΣΤΗΝ   48ΩΡΗ   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ

ü ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ 10.30 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες ,άνεργοι
Μαχητικά, με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες μας, στήνουμε εργατικό, λαϊκό μπλόκο στην επίθεση μεγαλοεργοδοσίας – Κυβέρνησης –Ε.Ε.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!
 Στον κλάδο του εμπορίου βιώνουμε καθημερινά τις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ενοικίαση εργαζομένων, την δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, τον εκβιασμό της απόλυσης και της ανεργίας.  Σε εξέλιξη είναι οι απολύσεις, τα κλεισίματα καταστημάτων και η απληρωσιά  στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Οι μειώσεις και οι απολύσεις στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, η επέκταση της ημιαπασχόλησης στην πολυεθνική LIDL, η κατάργηση της σταθερής εργασίας με την μετατροπή των  εργαζομένων στα Σ/Μ   ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε ενοικιαζόμενους στην εταιρεία  ΜΕΤΡΟ  και η ένταση της εντατικοποίησης σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα. Όλα τα παραπάνω, είναι αποτελέσματα του λυσσαλέου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση των κερδών τους και την κυριαρχία τους στην αγορά, διαδικασία κατά την οποία οι λιγότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αφού πρώτα έχουν «ξεζουμίσει» και εξαθλιώσει τους εργαζόμενους, είτε κατεβάζουν ρολά, είτε εξαγοράζονται από άλλες μεγαλύτερες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνάδελφοι μας στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, οι οποίοι όπως πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια την ανάπτυξη της εταιρείας, με αιματηρές θυσίες (μετατροπή των συμβάσεων τους από 8ωρους σε ωρομίσθιους, μειώσεις μισθών από 20% έως 37%, απαίτηση της εργοδοσίας από τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν με «χάρισμα» ένα μισθό στην προσπάθεια της εταιρείας να αναδιαρθρώσει τα δάνεια  της από τις τράπεζες), πληρώνουν τώρα την μείωση των κερδών,  η εταιρεία έβαλε λουκέτο, οι εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, αλλά η εταιρεία δεν τους έχει απολύσει, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας.
Οι νόμοι του καπιταλισμού είναι αδυσώπητοι και είναι χαμένος από χέρι όποιος εργαζόμενος νομίζει ότι έχει εξασφαλισμένη τη δουλειά και τα δικαιώματα του, αν δέχεται να βάζει πλάτη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ο οποιοσδήποτε εργοδότης, πιστεύοντας ότι έτσι διασφαλίζεται και το δικό του μεροκάματο.


Για την «υγιή επιχειρηματικότητα», την ανάπτυξη, τον ανταγωνισμό, την μείωση του «εργατικού κόστους» και την κερδοφορία των επιχειρηματιών, μεγαλοεργοδοσία –Κυβέρνηση-ΕΕ, ετοιμάζουν βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους και δυσβάστακτη φορολογία.
Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους, που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586€ και  511€, καταργείται η σημερινή σύνταξη που ήταν 486€, αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και ταυτόχρονα γίνεται επανυπολογισμός με μείωση βεβαίως των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.
Η εργατική λαϊκή οικογένεια θα πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, ΦΠΑ 24%, 3 δις ευρώ τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η μεγαλοεργοδοσία-Κυβέρνηση-ΕΕ.
Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομηχάνους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά! Δεν είναι τα τελευταία!
Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕ

ü ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ     ΤΡΙΤΗ     26 ΑΠΡΙΛΗ        7μ.μ.        ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση εμπορίου 6.15μ.μ.  Πλατεία Κάνιγγος


ü ΤΑΞΙΚΟΣ   ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ   ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10.30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ


ü ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ü ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ 10.30 π.μ.
Στα γραφεία του ΣΕΑ Αγίας Φιλοθέης 5Β - Πλ. Μητροπόλεως

ΤΟ Δ.Σ.