4 Μαΐ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1Η ΜΑΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10.00π.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ 9.00π.μ.
Η 8 ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με σύνθημα « 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή» οι εργάτες στο Σικάγο το 1886 συγκρούστηκαν σκληρά με τους εκμεταλλευτές τους, την εργοδοσία και το κράτος της.

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και το μήνυμα της είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Η πάλη ενάντια στην ενιαία στρατηγική  εργοδοσίας και  κράτους για την εργατική τάξη του σήμερα είναι μονόδρομος.

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας  από το Σικάγο του 1886, ως τη Θεσσαλονίκη του 1936, τους 200 της Καισαριανής του 1944. Όλους αυτούς που δεν λύγισαν είτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και πάλεψαν μέχρι θανάτου για τα δικαιώματα της τάξης μας, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η 1Η Μάη είναι μέρα τιμής για την Εργατική Τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η φετινή πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρας μας βιώνοντας την καταστολή την πλήρη εγκατάλειψη, την άγρια εκμετάλλευση και το ρατσισμό, στους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες, θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

         Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης με θέμα
                                    «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Σήμερα οι εργαζόμενοι στη χώρας μας είναι αντιμέτωποι με τη εφαρμογή της πιο σφοδρής αντεργατικής  πολιτικής, η οποία σαρώνει τα πάντα. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,  σταθερό ωράριο  εργασίας, μισθοί, ασφάλιση είναι στο στόχαστρο. Η ανεργία καθημερινά φουντώνει βυθίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην φτώχια και την ανέχεια. Ο κλάδος του εμπορίου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιβεβαίωσης των παραπάνω.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα επιχειρήσεων που στο κυνήγι του κέρδους αλλά και στην όξυνση του μεταξύ τους ανταγωνισμού, εξαγοράστηκαν από άλλες μεγαλύτερες, συρρικνώθηκαν, ή έκλεισαν πετώντας χιλιάδες εμποροϋπάλληλους στην ανεργία.

Επιχειρήσεις όπως ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ,  ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,  ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ που επέβαλλαν αιματηρές θυσίες στους εργαζόμενους για την ανάπτυξη των κερδών της εταιρείας (μειώσεις μισθών, μονομερείς τροποποίηση συμβάσεων, απολύσεις, απληρωσιά).
Σήμερα οι εργαζόμενοι αυτοί ¨θυσιάζονται¨ πληρώνοντας την μείωση των κερδών με ανεργία και εξαθλίωση.

Οι νόμοι του καπιταλισμού είναι αδυσώπητοι και είναι χαμένος από χέρι όποιος εργαζόμενος νομίζει ότι έχει εξασφαλισμένη τη δουλειά και τα δικαιώματα του, αν δέχεται να βάζει πλάτη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ο οποιοσδήποτε εργοδότης, πιστεύοντας ότι έτσι διασφαλίζεται και το δικό του μεροκάματο.
Ο ταξικός εορτασμός της πρωτομαγιάς φέτος είναι μέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο απέναντι στην επιδίωξη των μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Είναι μέρα σύγκρουσης με αυτούς που μας στερούν ακόμα και το δικαίωμα της ξεκούρασης την Κυριακή, που μας υποβάλουν σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας, σε μισθούς πείνας, επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις, απολύσεις και απληρωσιά.

Η πάλη και το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας κρατάει χρόνια και τώρα είναι ώρα να δικαιωθεί, να γίνει υπόθεση του κάθε εμποροϋπαλλήλου.

Είναι ώρα  να προτάξουμε τα δικά μας αιτήματα:
·        Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.
·        40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 9.00 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ

         Κλιμακώνουμε  την πάλη μας με την οργάνωση της  48ωρης  Γενικής  Απεργίας ενάντια στο νόμο –λαιμητόμο για την ασφάλιση. Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε, να βάλουμε φρένο στην αντεργατική,  αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Αρκετά πληρώσαμε για τα κέρδη της εργοδοσίας. Οργανώνουμε την πάλη μας παντού, δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι νεκροί της τάξης μας. Απέναντι στην ενιαία στρατηγική της εργοδοσίας και του κράτους της χαράζουμε τη δική μας στρατηγική για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΟ Δ.Σ.