10 Οκτ 2016

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Το Σάββατο 8 Οκτώβρη 2016 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με θέματα:
·        Αγωνιστική διεκδίκηση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλ. αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, αποκατάσταση συγκροτημένων δικαιωμάτων για τους όρους δουλειάς που βελτιώνουν και ανακουφίζουν τη ζωή των εργαζομένων.
·        Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει τα εξής:
1.      Κυριακή 16 Οκτωβρίου καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σε επίπεδο Αττικής, σε σύσκεψη για να συζητήσουμε πάνω στο πλαίσιο ΣΣΕ, τις εξελίξεις, τα αιτήματα.
2.      Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που προκήρυξαν Ομοσπονδίες Εργατικά Κέντρα και σωματεία στις 17 Οκτώβρη 2016 με αίτημα την επαναφορά και υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων, την αναπλήρωση των απωλειών μας.
3.      Κάλεσμα Γενικής Συνέλευσης για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 με θέμα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εξελίξεις.
4.      Συνεδρίαση  του Δ.Σ. την Τετάρτη 19 Οκτώβρη,  με θέμα  η  πραγματοποίηση της
 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016.
5.      Γενική Συνέλευση Κυριακή 16 Νοέμβρη 2016 με θέμα την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ και την εκλογή αντιπροσώπων του κλαδικού σωματείου για τη συμμετοχή μας σε αυτή.
6.      Εκδήλωση για τα παιδιά των συναδέλφων την Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2016.

Προετοιμασία για απεργιακές κινητοποιήσεις με βάση τις εξελίξεις.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους στον κλάδο σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα με σταθερό μέτωπο αγώνα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα στην υγεία, στην παιδεία αλλά και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.


ΤΟ Δ.Σ.