7 Οκτ 2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Email: pgey2010@gmail.com  site: www.ey-pamehellas.gr

Αθήνα 6/10/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πλειοψηφία τις ΟΙΥΕ για άλλη μια φορά θεωρεί ότι η Ομοσπονδία είναι τσιφλίκι τους.  Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι παίρνει μέρος σε πρωτοβουλίες με άλλες Ομοσπονδίες χωρίς να έχει συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή και η Διοίκηση της, χωρίς να έχουν εξουσιοδοτηθεί για την συμμετοχή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες και σε συναντήσεις στα κλεφτά με στελέχη τις κυβέρνησης που «δήθεν» κατηγορούν για την πολιτική της.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε όχι από την πλειοψηφία τις ΟΙΥΕ ως όφειλε αλλά από συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους πως υπάρχει πρωτοβουλία 7 ομοσπονδιών ανάμεσα τους και η ΟΙΥΕ, ομοσπονδίες που ανήκουν στον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχουν συμφωνήσει με την ιδιωτικοποίηση τις επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων στο εμπόριο και τα Σουπερ Μάρκετ!

Πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου την Τέταρτη 5 Οκτώβριου στα γραφεία του ΤΑΠΙΤ ενώ την προηγούμενη ημέρα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο εν κρυπτώ 4 μήνες μόλις μετά την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου για το ασφαλιστικό.

Στην συνάντηση που έγινε η κυβέρνηση τους απάντησε:
Για την ενιαία διαχείριση των αποθεματικών και των εισφορών των ταμείων δηλαδή όλων των χρημάτων που προορίζονται για συντάξεις και είναι προϊόν εισφορών των εργαζόμενων όλων των γενεών να ζητήσουν με αίτηση την μετατροπή του ταμείου σε ΝΠΙΔ δηλαδή σε επαγγελματικό με την προϋπόθεση να συμφωνήσουν οι θεσμοί!

Οι ενοποιήσεις των Ταμείων, χρησιμοποιούνται ως όχημα την εξίσωση των συντάξεων προς τα κάτω, για την αύξηση των εργατικών εισφορών, την κατάργηση της κρατικής εγγύησης και χρηματοδότησης, τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων, τη στήριξη του κεφαλαίου μέσω της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους». Το μοναδικό τους πρόβλημα είναι πως για το τσάκισμα μισθών και συντάξεων δεν έγινε καμία αναλογιστική μελέτη! Δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση!

Για όλα τα παραπάνω η ΔΑΣ  ζήτησε εξηγήσεις από τις παρατάξεις που συγκρατούν το προεδρείο στην ΟΙΥΕ, και «όλοι έκαναν τον κινέζο».

Η ΔΑΣ ζητάει να συγκληθούν έκτακτα τα όργανα τις ΟΙΥΕ (Εκτελεστική Επιτροπή-Διοίκηση) διότι όσον αφορά την παράταξη μας δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να συζητά και να παίρνει πρωτοβουλίες για τέτοια σοβαρά ζητήματα κρυφά ή πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.  

Διεκδικούμε :

1. Ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους, αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών.
2. Πλήρης κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την φορολογία της εργοδοσίας των ελλειμμάτων από τα μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών εισφορών, εξαιτίας της ανεργίας, των μειώσεων σε μισθούς, εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.
3.  Νη πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Επικουρικά Ταμεία.
4. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς, πλήρη κάλυψη της ευθύνης από κράτος και εργοδότες.
5.  Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ