13 Ιαν 2017

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες,
Η μεγαλοεργοδοσία και οι πολυεθνικές του κλάδου του εμπορίου με βασική επιδίωξη την αύξηση των κερδών τους , παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Μέσα από την επιβολή νέων μορφών εντατικοποίησης της εργασίας και έντασης της εκμετάλλευσης όπως οι ΛΕΥΚΕΣ και οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ,το BLACK FRIDAY, την κατάργηση των κατ’έθιμον αργιών της Καθαράς Δευτέρας και τις 2 Γενάρη, και κύρια το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα κάνουν προσπάθεια να κατοχυρωθεί και να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο βασικός τους στόχος για μαγαζιά ανοιχτά 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.
Την Κυριακή στις 15 Γενάρη με πρόσχημα το άνοιγμα της εκπτωτικής περιόδου οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου καλούνται για μια ακόμα Κυριακή να θυσιάσουν κάθε δικαίωμα στην ανάπαυση , τον ελεύθερο χρόνο, στο σταθερό ωράριο, συνολικά στην δουλειά με δικαιώματα για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  επιταχύνει τις διαδικασίες του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης ενώ παράλληλα στα σκαριά βρίσκεται η υπογραφή του 4ου μνημονίου. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαικά  μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο.
Φέρνουν νέα μέτρα φοροληστείας για τον λαό και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.
Παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, θεσμοθέτηση υπο-κατώτερου μισθού σε βάρος της νέας γενιάς.
Σε αυτή την επίθεση πρέπει να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη σε κάθε χώρο εργασίας.
Συνεχίζουμε στη γραμμή ρήξης και ανατροπής με Κυβέρνηση –Ε.Ε.- κεφάλαιο,
κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και παλεύουμε με προμετωπίδα τέλος οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας ,κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας απαιτούμε όσα μας κατάργησαν. Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα, δεν τα χαρίζουμε"


Το Δ.Σ.