27 Ιαν 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 ¨ΧΡΗΖΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ
 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ …¨     ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΡΛΗ

O Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας της επιχείρησης INTERSPORT που ανήκει στον όμιλο ΦΟΥΡΛΗΣ να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει εργαζόμενη στην εταιρεία που τόλμησε να διεκδικήσει   αυτονόητα για τους εργαζόμενους δικαιώματα.
Η εργαζόμενη και μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διεκδίκησε την αμοιβή για δεκάδες ώρες υπερωριακής εργασίας, που επιβάλλεται από την εργοδοσία και την τήρηση της εφαρμογής των ρεπό την εβδομάδα, όπως επιβάλλεται και από την σύμβαση της.

Τα παραπάνω έγιναν η αιτία για την χυδαία και αισχρή επίθεση που δέχεται η εργαζόμενη από την εργοδοσία μέσα στον χώρο εργασίας . Με εξώδικη πράξη η εταιρεία κάλεσε την εργαζόμενη να συμμορφωθεί στις ανάγκες της επιχείρησης υπονοώντας ότι η συμπεριφορά της χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας . Παράλληλα μια σειρά από στελέχη της επιχείρησης με ενιαία γραμμή επικαλούνται ότι η εργαζόμενη έχει ψυχικές διαταραχές και παίρνουν όλα τα μέτρα ώστε να απομονωθεί από το υπόλοιπο προσωπικό. Δρομολογώντας με κάθε μέσο την απόλυση της συναδέλφισσας.  

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η απλήρωτη εργασία, τα κομμένα ρεπό,  τα ωράρια λάστιχο, και η εντατικοποίηση της εργασίας στον κλάδο όλο και διευρύνονται. Συνοδεύονται από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εκ περιτροπής εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και την ημιαπασχόληση.
Τα παραπάνω αφορούν και την επιχείρηση INTERSPORT που η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζονται με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις, στην πραγματικότητα όμως καλούνται να εργάζονται έως και 10 ώρες την ημέρα, χωρίς αμοιβή με βάση το κρυφό πρόγραμμα που διαμορφώνει κάθε εβδομάδα η διεύθυνση του κάθε καταστήματος.

Απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, συνολικά στον κλάδο, η ισχυροποίηση  και μαζικοποίηση του κλαδικού μας σωματείου. Αυτό είναι που φοβούνται οι εργοδότες, αυτό θέλουνε να εμποδίσουν. Άλλωστε ο όμιλος ΦΟΥΡΛΗΣ δεν είναι η πρώτη φορά που αξιοποιεί τέτοιες μεθόδους προκειμένου να επιτίθεται ανενόχλητος στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην πάλη για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην  εργοδοτική τρομοκρατία.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.