24 Απρ 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εργαζόμενοι στις ελληνικές υπεραγορές Σκλαβενίτη (πρώην Μαρινόπουλος)

Πέρα από τα 22 καταστήματα που εκποιούνται με βάση την απόφαση της Eπιτροπής Aνταγωνισμού, έγινε γνωστό ότι θα αναστείλουν τη λειτουργία τους 15 επιπλέον καταστήματα σε επίπεδο Αττικής και  άλλα 38 πανελλαδικά. Η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν θα κλείσουν οριστικά τα συγκεκριμένα καταστήματα ή θα ανακαινιστούν.

Ήδη συνάδελφοι αντιλαμβανόμαστε πως όλο αυτό το εγχείρημα περνά από πάνω μας. Ήδη ζούμε καθημερινά τις συνθήκες εντατικοποίησης, περισσότερες ώρες δουλειάς σε καθημερινή βάση, ωράρια που φτάνουν μέχρι μεταμεσονύκτιες ώρες για να ετοιμαστούν τα καταστήματα. Περιλαμβάνει δουλειά και τις Κυριακές, καθώς τα καταστήματα μπορεί να παραμένουν κλειστά για τους πελάτες, όμως καλούμαστε να δουλέψουμε προετοιμάζοντας το άνοιγμα της επόμενης μέρας. Ακόμα και οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία καλούνται να δουλέψουν 6ημερα και 7ημερα, συμπεριλαμβανομένης της Κυριακής μέχρι το βράδυ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε αυτή τη φάση, χρειάζεται επαγρύπνηση, να μην αφήνουμε τίποτα να παγιώνεται ως φυσιολογικό διότι αυτό θα μας ακολουθήσει στη συνέχεια. Μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τις Επιτροπές Αγώνα, με την οργάνωση μας και τη συμμετοχή μας, να είμαστε έτοιμοι για κάθε μικρή και μεγάλη εξέλιξη, όπως ήμασταν ως σήμερα.

Απαιτούμε
Ø  Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με βάση τον τόπο κατοικίας τους.
Ø  Να σταματήσει το απαράδεκτο γεγονός της συνεχούς μετακίνησης των εργαζομένων, ανάλογα με τις ανάγκες του ομίλου.
Ø  Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, η καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας.


ΤΟ Δ.Σ.