19 Ιουν 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων οι οποίοι με την ψήφο τους στήριξαν και ενίσχυσαν το κλαδικό τους σωματείο. Στο τιμόνι του σωματείου παραμένουν οι ταξικές δυνάμεις με 15 έδρες στη Διοίκηση και 7 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας(ΟΙΥΕ)  και 9 για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας(ΕΚΑ) .  

    Συνολικά ψήφισαν 748 συνάδελφοι για Διοικητικό Συμβούλιο και 674 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΟΙΥΕ και ΕΚΑ.

   Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δεν λύγισαν , παραμέρισαν εκβιαστικά διλλήματα και πιέσεις τόσο από την   εργοδοσία  όσο και από τις άλλες δυνάμεις που παρεμβαίνουν στο κλάδο. Ενίσχυσαν και δυνάμωσαν το κλαδικό μας σωματείο και με την ψήφο τους έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις η νέα διοίκηση να δώσει συνέχεια στη αγωνιστική δράση  του και να οργανώσει τη πάλη ενάντια σε εργοδοσία – Κυβέρνηση – ΕΕ. Ενάντια στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών.

   Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο να κάνει το βήμα ,να οργανωθεί στο κλαδικό τους σωματείο ,το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

   Να απομονώσει   και να αποδυναμώσει  τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό  που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να εμποδίσουν συναδέλφους μέλη του σωματείου να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες του κλαδικού τους σωματείου.  Δεν τους πέρασε , οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη. Εμπιστευτήκαν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Δυναμώνουμε το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς
 Δίνουμε δύναμη στη δύναμη μας.
Παλεύουμε για :
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ώρο -8ώρο -5θήμερο.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια  δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.