26 Ιουν 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν μέρος  στην από κοινού Συνέντευξη Τύπου με τον Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων  Επαγγ/τιων & Εμπόρων Δήμου Αθήνας την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 15.30μ.μ. με θέμα  :
"Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ "
στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως.

  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια, στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το κεφάλαιο, και  έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων, τη γιγάντωση της ανεργίας με παράλληλη νομοθέτηση εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους και μεροκάματα Κίνας και Ινδίας. Οι πολυεθνικές του κλάδου ήδη από την Κυριακή 4 Ιουνίου εφαρμόζουν το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, ως πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου που έχει αποδείξει ότι είναι, νομοθέτησε  την κατάργηση της Κυριακής αργίας,  που μαζί με την άγρια φοροληστεία, που αφαιρεί ένα ακόμα μισθό από τις τσέπες μας,  το κούρεμα των ήδη τσεκουρωμένων συντάξεων, το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας, τις ομαδικές απολύσεις, τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εντάσσονται στο μοντέλο της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨.
  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας τορπιλίζει και αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή, προσωπική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων, βάζοντας εμπόδια ακόμα και στην μητρότητα, γιατί οι γυναίκες είναι η συντριπτική πλειοψηφία στον κλάδο. Καμμία και κανένας εμποροϋπάλληλος δεν θα αντέξει την δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα κάτω από έντονους ρυθμούς εντατικοποίησης και πίεσης. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά παράλληλα προετοιμάζεται η κατάργηση της, στους κλάδους που συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύσει για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
  Μπαίνουμε  μπροστά ,μαχητικά ,μαζί με το κλαδικό μας σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που παλεύει για την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ συνδεδεμένη με την πάλη για κλαδική σύμβαση εργασίας, σε συμπόρευση με τους φυσικούς μας συμμάχους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, έχοντας κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
·        Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·        Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
·        Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
·        Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

ΤΟ Δ.Σ.