8 Ιουν 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την συνδικαλιστική δίωξη  - απόλυση  συναδέλφισσας  μας, μέλος του σωματείου μας και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ
( Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ) στις αρχαιρεσίες του σωματείου που είναι σε εξέλιξη, από την εταιρεία Bed and Bath  ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ ΑΕ.
Η εταιρεία  θέλοντας να επιβάλει σιγή ιχθύος στα καταστήματα που διαθέτει και να συνεχίσει ανενόχλητη την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων ,επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της.
Η συναδέλφισσα εκτός της πρωτοπόρας δράσης της, αρνήθηκε να υπογράψει τροποποιητική σύμβαση που θα την μετατρέπει από 8ωρη σε 4ωρη. Αυτό  στάθηκε και η αφορμή για να προχωρήσει η εταιρεία στην απόλυση της .
Επίσης το  τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προχωρήσει σε απολύσεις σε μια σειρά καταστήματα στο πλαίσιο των περικοπών, με πρόσχημα το χαμηλό τζίρο,  την ίδια ώρα όμως ανοίγει νέο μαγαζί στη Μεταμόρφωση.
Συγκεκριμένα στο κατάστημα στο Περιστέρι σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν γίνει 5 απολύσεις. Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία προέβη σε αλλαγή της σύμβασης των εργαζομένων από 8ωρους σε 4ωρους, καλώντας τους να ¨επιλέξουν¨ ή να υπογράψουν να γίνουν 4ωροι ή αλλιώς να απολυθούν, παρουσιάζοντας παράλληλα αυτή την αλλαγή της σύμβασης ως το ¨ενδιαφέρον¨ που δείχνει η εταιρεία για εκείνους ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους!
Οι  απολύσεις  αυτές  και η επίθεση της εργοδοσίας δεν είναι καθόλου τυχαίες. Οι εργοδότες  έχοντας λυμένα τα χέρια τους και αξιοποιώντας τους ¨αναπτυξιακούς¨- αντεργατικούς νόμους που νομοθετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, προηγούμενες αλλά και η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά,  και  σε μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες  ανάγκες τους.
Επιτίθεται  στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές των ταξικών συνδικάτων, που δεν συναινούν στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης, στο βωμό της ανάπτυξης των κερδών του κεφαλαίου.

        Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Εργοδοσία  –  Κυβέρνηση  -  ΕΕ θα   πάρουν την απάντηση τους μέσα στους χώρους δουλειάς,   με  οργάνωση   και   συλλογική   δράση.      Ενισχύουμε  το κλαδικό μας σωματείο,
τον  Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας .
Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες  οι απολύσεις  των  συνάδελφων μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να εκφράσει με κάθε τρόπο την ταξική του αλληλεγγύη  και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη απόλυση.

                                       Το Δ.Σ.