20 Ιουν 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της DYNAMIC HUMAN   για τις τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων με το πρόσχημα ότι οι εργαζόμενοι ¨δεν είναι παραγωγικοί¨ .
Η DYNAMIC HUMAN είναι ένα σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο που παρέχει πλήθος υπηρεσιών με ενοικιαζόμενους εργάτες, διαφημίζει μάλιστα  το προϊόν του στα διάφορα sites έχοντας ως προμετωπίδα ότι παρέχει φθηνούς εργάτες χωρίς έξοδα για τους εργοδότες.
Συγκεκριμένα η διαφήμιση του αναφέρει ¨η DYNAMIC HUMAN συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες, προσφέροντας ευέλικτο προσωπικό και περιορίζοντας το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο, έχουμε ευχαριστημένους πελάτες που πλέον έχουν περάσει στη φάση του συνεργάτη¨.
Αυτό το δουλεμπορικό κυριολεκτικά προσφέρει τσάμπα εργάτες αφού οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι:
Πληρώνονται με ένα μήνα καθυστέρηση, δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα και Κυριακές και νυχτερινή εργασία, προσλαμβάνονται υποτίθεται ως 8ωροι αλλά ασφαλίζονται  ως  4ωροι, κανένας εργαζόμενος δεν έχει αντίγραφο της σύμβασης του στα χέρια του, κανένας εργαζόμενος δεν γνωρίζει τις μηνιαίες αποδοχές του.
Η εργοδοσία με πρόσχημα την ¨μη παραγωγικότητα¨ απολύει εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα τους. Αυτό έπραξε  και στην περίπτωση συναδέλφου μας,  μέλους του σωματείου και υποψήφιου στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου ο οποίος μπήκε μπροστά στην οργάνωση της  πάλης των συναδέλφων απέναντι σε αυτή την κατάσταση.
Είναι ξεκάθαρο ότι το θράσος της εργοδοσίας έχει τις πλάτες της κυβερνητικής πολιτικής που νομοθετεί καθημερινά αντεργατικούς νόμους προς χάριν της ¨ανάπτυξης¨  και της ¨υγιούς επιχειρηματικότητας¨ .
Απαιτούμε από την DYNAMIC HUMAN 
·        Ακύρωση των απολύσεων των συναδέλφων.
·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας
      απ΄ ευθείας από τον εργοδότη και όχι μέσω δουλεμπορικών.
·        Ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην εταιρεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη στο κλαδικό τους σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να σπάσουμε συλλογικά την τρομοκρατία, να καταργήσουμε τη σύγχρονη δουλεία και τα δουλεμπορικά και να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα μισθολογικά και ασφαλιστικά που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΤΟ Δ.Σ.