5 Ιουλ 2017

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας , οι εργαζόμενοι στο εμπόριο εκφράζουμε  την στήριξη και  την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και τα ξενοδοχεία. Καλούμε  σε μαζική συμμετοχή όλους τους  εργαζομένους  τόσο  στις   κλαδικές  πανελλαδικές  απεργίες   στον επισιτισμό – τουρισμό  20 Ιουλίου 2017 και στο εμπόριο την Κυριακή 16 Ιουλίου . Οργανώνουμε  την πάλη απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.  Απέναντι στο κοινό  εχθρό.   

   Οι εργαζόμενοι στους κλάδους  του Εμπορίου και του Επισιτισμού – Τουρισμού είναι από τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους καθώς  η εργοδοσία και στους δυο κλάδους  είναι «πρωτοπόροι» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται για λογαριασμό τους.
 Το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, οι  συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία  είναι κοινά γνωρίσματα  της κατάστασης που επικρατεί και αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες των δύο κλάδων  που είναι και η πλειοψηφία.  

  Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες στο κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού  πανηγυρίζουν για τα  «ρεκόρ» του τουρισμού, η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύουν  χωρίς Συλλογικές  Συμβάσεις, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, με ατελείωτα ωράρια και συνθήκες εντατικοποίησης. Δουλειά ήλιο με ήλιο, με μισθό ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα και με την απαίτηση 24 ώρες το 24ωρο να είναι στη διάθεση του εργοδότη.
   Μαζί με τις πολυεθνικές και την μεγαλοεργοδοσία στο κλάδο του εμπορίου  και με πρόσχημα τον τουρισμό απαιτούν την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ,την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Αρκετές θυσίες έχουμε υποστεί για την ανάπτυξη  τους , για τα κέρδη τους!  Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε ότι χωρίς εμάς δεν δουλεύει καμία επιχείρηση. Να μην δεχτούμε άλλο από τον δικό μας ιδρώτα να γιγαντώνουν αυτοί τα κέρδη τους την ίδια στιγμή που εμείς  δεν έχουμε πρόσβαση σε παιδεία, υγεία, πολιτισμό, δεν έχουμε το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο ,στις διακοπές, σε μια αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας. Δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν τη ζωή μας.
  
  Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :


·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά, Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα
·        Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·     Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
·    Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
·        Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης ,ΕΕ και εργοδοσίας να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.


ΤΟ Δ.Σ