7 Ιουλ 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ MEDIAMARKT
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα MediaMarkt
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της πολυεθνικής MediaMarkt για τις δεκάδες απολύσεις και την αλλαγή των συμβάσεων εργασίας που πρακτικά καταργεί το δικαίωμα στο  ρεπό. Στόχος τους είναι να  ξεμπερδεύουν  με όποιον εργαζόμενο έχει σύμβαση, έστω και ελάχιστα πάνω από τον άθλιο κατώτατο μισθό των 586€ μεικτών!

Επιπλέον η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα  ωράρια-λάστιχο, τα «σπαστά» που έχουν γίνει καθεστώς, οι συνεχείς αλλαγές στις καλοκαιρινές άδειες και ο εκβιασμός για τους στόχους υπό τον φόβο της απόλυσης είναι η καθημερινότητα εκατοντάδων συναδέλφων.

Η εργοδοσία εφαρμόζοντας τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θέλει να αυξήσει τα κέρδη της ξεζουμίζοντας  τους  εργαζόμενους.

Τα MediaMarkt, ο Κωτσόβολος, τα Public, το Πλαίσιο, συνολικά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, από κοινού εφαρμόζουν τα  αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων τους. Επιτίθονται  με αγριότητα σε κάθε δικαίωμα μας. Μας καταργούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, την Κυριακάτικη Αργία.

Οι απολύσεις, οι μετατροπές των συμβάσεων και οι μεταθέσεις,  δεν αφορούν μεμονωμένα κάποιο κατάστημα, αλλά όλους τους εργαζόμενους συνολικά στον Όμιλο. Για παράδειγμα στην Πάτρα, με πρόσχημα τον χαμηλό τζίρο προχώρησε σε  μειώσεις μισθών και  αλλαγή των συμβάσεων. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν αφορά στις προτιμήσεις και τα κέφια ενός διευθυντή, αλλά είναι  γενική κατεύθυνση της εργοδοσίας που πρόθυμα υλοποιούν τα στελέχη της.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η λογική πως «το καλό κατάστημα, το καλό τμήμα, ο καλός εργαζόμενος» θα γλιτώσει, είναι μια αυταπάτη. Οι περισσότεροι απολυμένοι έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, έμπειροι και ικανοί στην εργασία τους. Αργά ή γρήγορα όμως όλοι οι εργαζόμενοι γίνονται «αντιπαραγωγικοί», «ακριβοί», «δεν πιάνουν τους στόχους». Αυτό αποδεικνύει πως κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ταυτίζει τα δικά του συμφέροντα με τα κέρδη και τους στόχους της εργοδοσίας. Αντίθετα, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες! Χωρίς εμάς, κανένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, κανένα εμπόρευμα δεν μπορεί να πουληθεί.

Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση της εργοδοσίας!
Καλούμε όλους  τους συναδέλφους που εργάζονται στα MediaMarkt, πωλητές, ταμίες, αποθηκάριοι, promoter να έρθουν σε επαφή με το  κλαδικό  τους Σωματείο, τον  Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΙΣ 12ΜΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΤΟ ΔΣ