12 Μαρ 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΗΕLLENICA A.E

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση  λόγω συνδικαλιστικής δράσης, εργαζόμενης   και μέλους του σωματείου  μας από την εταιρεία HELLENICA A.E (Seventeen, Radiant, Lorvenn )που δραστηριοποιείται σε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς για τη γυναίκα μέσα σε μεγάλα εμπορικά. Η συναδέλφισσα  το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στα  GALLERIE DE BEAUTE  του εμπορικού κέντρου ΑΤΗENS ΗΕΑRT.
Στην πρώτη  παρέμβαση του σωματείου μας   ενάντια στην απόλυση της συναδέλφισσας, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, η οποία φιγουράρει στις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες βάσει των πωλήσεων της, όχι μόνο στον κλάδου του καλλυντικού αλλά και συνολικά, δήλωσε προκλητικά ότι απολύεται για να  μειωθούν τα «έξοδα» και ότι αποτελεί νόμιμη ενέργεια.  

Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι η συναδέλφισσα δεν συμβιβαζόταν με τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν μέσα στα εμπορικά που εργαζόταν,  την εντατικοποίηση, την δουλειά  τις Κυριακές. Δεν συμβιβαζόταν με τη λογική της εργοδοσίας ότι αποτελεί κόστος ο εργαζόμενος με κατοχυρωμένα δικαιώματα.  Μάλιστα η εργοδοσία είχε φτάσει στο σημείο να  κάνει  καθαρό ότι αποτελεί πρόβλημα  η συμμετοχή των εργαζομένων  στα σωματεία και στην απεργία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Η HELLENICA A.E  δεν είναι η πρώτη φορά που διώκει  την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων αφού έχει απολύσει ξανά εργαζομένη στην Πάτρα μετά την συμμετοχή της  στην πανελλαδική απεργία  στις 4 Φεβρουαρίου 2016,προφαζιζομενη ξανά «περικοπές».
Η τακτική της εργοδοσίας, έρχεται να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά ότι  τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων δεν συμβιβάζονται με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, για το δικαίωμα μας στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα,   ειδικά τώρα, στη φάση της  «ανάκαμψης», όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγαλοεργοδοτών  οξύνεται. Η  διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο αγώνας για καλύτερους όρους εργασίας αλλά και συνολικά καλύτερη ζωή  βάζουν  εμπόδια στο ξεζούμισμα τους και  η  εργοδοσία παίρνει τα μέτρα της για να κάμψει τη φωνή που αντιστέκεται  και διεκδικεί, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς!  Προσπαθεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει έτσι τους εργαζόμενους, να  μην τολμήσουν και σηκώσουν κεφάλι! Πολύτιμος σύμμαχο  της  αποτελεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που  της λύνει τα χέρια με όλο και πιο διευρυμένο αντεργατικό οπλοστάσιο συνεχίζοντας επάξια το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων
Μπροστά στα "όπλα" εργοδοσίας-κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε  ότι το δικό μας όπλο είναι η συλλογική, μαζική δράση  μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Αυτός είναι ο φόβος των εργοδοτών, αυτό το φόβο τους να  κάνουμε πράξη.
Να μην αφήσουμε εργοδοσία – κυβέρνηση να  βάλουν στον γύψο την αγωνιστική διεκδίκηση!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας και να σταθεί αλληλέγγυος ,να παλέψουμε  μαζί για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους  με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Εργοδοσία - Κυβέρνηση   θα πάρουν την απάντηση τους  μέσα στους χώρους δουλειάς, με την ένταση της οργάνωσης και της συλλογικής μας  αγωνιστικής  μας δράσης στο κλαδικό μας σωματείο.
                      Να ανακληθεί τώρα  η απόλυση!

Το Δ.Σ.